LOL! To jest wyświetlacz, a nie uchwyt
Niom, dokładnie to samo jest w przypadku Olympusa - CF + XD.
Pakują to dale do najnowszych puszek, pomimo że ten drugi już zanika śmiercią naturalną.
Pozdrówka!
LOL! To jest wyświetlacz, a nie uchwyt
Niom, dokładnie to samo jest w przypadku Olympusa - CF + XD.
Pakują to dale do najnowszych puszek, pomimo że ten drugi już zanika śmiercią naturalną.
Pozdrówka!
Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 29-09-2009 o 11:50
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Jeśli chodzi o duala w sony, a przede wszystkim nową serię, to fizycznie jest dual, a w praktyce przełącznikiem wybieramy czy chcemy MS czy SD ;] Więc tylko potwierdzenie, że nie zrobili to z chęci poszerzenia możliwości aparatu. Co nie zmienia faktu, że lepiej aby taki dual był niż żeby go nie było ;]
Że tak zapytam z ciekawości - czy Canon montuje duala w niektórych puszkach???
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
Tak, montuje Duala... np. DIGIC 4 x 2 w puszce, by podolala pstrykaniu :P
A tak na serio.... przyjdzie czas, ze bedzie trabil o dualnym zapisie, tak jak teraz trabi o 8 fps w 7D.
Juz widze: "Spytalismy 2 mln inzynierow z calego swiata, jakiego aparatu oczekuja. W wyniu tego powstal Canon 6D, o dualnym zapisie, bys nie stracil zadnej chwili!".
Ostatnio edytowane przez michaljedynak ; 29-09-2009 o 13:11
Prędzej czy później wszyscy skończymy w pełnej klatce...
Czyli nie ma... a inni producenci???
Hmmm, no bo jak na razie to widzę że duala mają puszki firm,
które mają swój własny format kart pamięci w ofercie,
z reguły montowany i używany w produkowanych przez nich małpkach.
I w ten oto sposób, promują-ułatwiają przejście z małpki na lustro,
bo "niby" odpada na "dzień dobry" konieczność zakupu karty pamięci.
Pozdrówka!
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
OK! Dzięki. I to z możliwością mirroringu, czy tylko przelączania pomiędzy kartami???
Wynika z tego że puszki Pro mają, a wszystko poniżej niet...
No to 7D plasuje się jako semi-pro![]()
Może dodadzą mu drugie gniazdo w przyszłości i okrzykną puszką PRO.
Pozdrówka!
Dziobolek - zgdadzam sie, dla mnie 7D to semi pro.
Jedyne uzasadnienie dlaczego sie nie nazywa 60D, to chec wyciagniecia wiekszej kasy z kieszeni "reporterow". Ze uszczelnienia.... ze nowa matryca... ze ciezszy... ze filmy... ze nowy AF... caly czas to jednak APS-C CROP, z ktorym pod wode bym nie wszedl, na slub tez bym nie poszedl, chyba ze jako drugi fotograf.
Ostatnio edytowane przez michaljedynak ; 29-09-2009 o 13:37
Prędzej czy później wszyscy skończymy w pełnej klatce...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner