Zależy , co rozumiesz za strzał ?. Cy Raw z jpg ? czy kręciłeś również filmiki , czy używałeś monitorka , jak długo wyświatlane są kontrolne fotki , jaka karta , same ustawienia itd. Tak z ciekawości - sprawdzę u siebie - do tej pory umykało to mojej uwadze . Może dlatego , że używam oryginału na przemian z podróbami . Te ostatnie są kiepściutkie - ale są - awaryjnie .
Mało umiejętności - dużo zacięcia .
Ja kiedyś sprawdziłem, ile dokładnie można zrobić w 5DII. Zawsze mogę liczyć na 1200 największych rawów, czasem trafia się zrobić 1300. Nie oglądam każdego zdjęcia, nie nagrywam filmów, czasem coś tam kasuję. Bateria zawsze ma tę samą moc, nie zauważyłem, żeby mi któraś kiedyś zrobiła mniejszą ilość.
Jarek
Gdzie ja taką tezę postawiłem ??. Wkładasz w moją treść słowa , których nie napisałem . Mogłem tylko wyrazić powątpienie - w domyśle !!??. Ja natomiast również , tak jak napisałeś - "nie prowadzę żadnych statystyk na ten temat, po prostu używam aparatu" .
Nie przywiązywałem do tego większej wagi ( może i błąd z mojej strony ) - jak długo trzyma akumulator - jest rozładowany , wymieniam i cykam dalej . Ten rozładowany idzie do ładowarki . Ze względu jednak na to , że taki temat pojawił się , uzmysłowiłem sobie fakt , że w zasadzie nic nie wiem dokładniej na temat zasilania puszki .
Z tą rozszerzoną kontrolą zasilania to fakt - jest i jest korzystna dla użytkownika . Nie usprawiedliwia to jednak faktu zmiany gabarytów i łącz . Jeden jest tylko argument - przy tych samych parametrach wymiarów i łącz mogłoby dochodzić do pomyłek w użytkowaniu konkretnego modelu akumulatorka do konkretnej puszki ( jesli ktoś używa jednocześnie - tak jak ja 5D mkII i 50D ).
Nic to - jak mawiał Wołodyjowski . Może pod koniec tego tygodnia będę miał
7D to sprawdzę wszystko hurtem .
Mało umiejętności - dużo zacięcia .
the silence is deafening
Ciekawa informacja, że wreszcie jest cichy. W 40d tryb seryjny płoszy zwierzynę w promieniu 50 metrów...