A ja mam tylko nadzieję że z szacunku dla autora nikt nie będzie śmiał odsprzedać licencji bo już tego typu pytanie otrzymałem poprzez allegro.
![]()
Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 27-09-2009 o 21:28
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Ja nie wnikam czy to legalne czy nielegalne ale moim zdaniem nie jest to do końca w porządku.
I wydaje mi się że wałkowanie dalej tego tematu nei ma sensu lepiej skupmy się na programie który moim zdaniem jest bardzo dobry i tego będę się trzymać
Pozdrawiam
Robert
Kolaj
o ile pamiętam to konto jest z PKO BP
Niech tam będzie, choć moim zdaniem sprzedaż, kiedy się FAKTYCZNIE rozstajesz z programem, jest tym samym, co sprzedaż używanej płyty muzycznej.
No właśnie, chciałbym się dowiedzieć, jeśli można, o stopień wykorzystania rdzeni w procesorach quad. Ogólnie, jak wygląda szybkość na pełnych rozdzielczościach na takim sprzęcie. Chodzi mi zarówno o komfort podczas jeżdzenia suwaczkami jak i o czas generowania finalnego obrazu.lepiej skupmy się na programie który moim zdaniem jest bardzo dobry
Dzięki!o ile pamiętam to konto jest z PKO BP
To jest zrobione tak, że w wersji DEMO program odpala jeden wątek do obliczeń. Pozostałe wątki obsługują interfejs i inne mniej wymagające rzeczy np. aktualizacje. Czyli teoretycznie to nawet wersja demo jakoś tam korzysta z dodatkowych rdzeni ale minimalnie.
Wersja pełna dzieli sobie obrazek na poziome paski i każdy dostępny rdzeń dostaje swój kawałek. Większość operacji na szczęście da się w moich algorytmach rozłożyć w taki właśnie sposób i przy dużych obrazkach (gdzie wątki pracują dłużej i czas na ich uruchomienie i synchronizację robi się procentowo nieistotny) kop jest prawie liniowy do ilości rdzeni. W testach to mi wychodziło coś w stylu:
1 rdzeń przetwarzał 1min,03s
2 rdzenie : 0min, 36s
4 rdzenie: 0min, 20s
podejrzewam że raczej chodziło o to że ktoś chciał taniej numer odkupić i się "podzielić" bo mmm deklarował że nie będzie ścigał jak będzie program na kilku komputerach uruchamiany.. przecież "normalnie" to na allegro można kupić..
co za ludzie..
pko bp
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|