Pokaż wyniki od 1 do 10 z 169

Wątek: ISO 3200 hack firmware dla 350D/Rebel XT

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

A dla mnie osobiście...
    1. ISO 3200 jest warte uwagi jedynie w tym przypadku, kiedy jest zauważalnie lepsze, niż software`owe podbijanie ISO1600 w komputerze. Jeżeli jest tak samo, lub gorzej, to ja sobie już wezmę i przesunę suwaczek w programie...Za leniwy jestem na wykonanie całości operacji opisanych w pierwszym poście.
    2. Przebieg migawki jest wart dla mnie kompletnie...nic. Nawet jak działa na 100% wiarygodnie.
    Cóż z tego, że wiem ile klapnięć migawy było, jak tej wiedzy praktycznie nie wykorzystam (poza momentami kupna/sprzedaży sprzętu) w tzw. codziennym życiu?
    Oczywiście, można mówić o szacowaniu żywotności na podstawie tej liczby. Ale tak się składa, że migawka może paść zarówno jutro, przy następnym "cyku", jak i 50000 cykli później.
    W moim 1D III migawka padła po...ok. 3000 klapnięć. Migawka gwarantowana na chyba 300000 cykli. Srutututu, top end equipment quality control. Wyleczyło mnie to skutecznie i ostatecznie z oglądania jakichś cyferek i wyciągania z nich samych jakichkolwiek wniosków. I tak z tego nic nie wynika, więc po co mi jakaś liczba?

A czepiając się kupna/sprzedaży sprzętu? Myślę że można tak zakatować dowolny korpus, że i z np. 10000 cyklami będzie ledwo się trzymał kupy (być może właśnie zakatowałem tą wyżej wspomnianą 'jedynkę' temperaturami rzędu +65 st. C w słońcu i zwrotnikowej wilgotności, jakiej doznawała w momencie padu). Przecież to sprzęt wielce delikatny i skomplikowany. Ocena jego stanu to coś więcej, niż liczba cykli migawki.

Ale to tylko moje zdanie i proszę go nie brać go za jedyne obowiązujące we wszechświecie
    Ostatnio edytowane przez jagular ; 25-09-2009 o 02:40
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    2. Przebieg migawki jest wart dla mnie kompletnie...nic. Nawet jak działa na 100% wiarygodnie.
    Cóż z tego, że wiem ile klapnięć migawy było, jak tej wiedzy praktycznie nie wykorzystam (poza momentami kupna/sprzedaży sprzętu) w tzw. codziennym życiu?
    Oczywiście, można mówić o szacowaniu żywotności na podstawie tej liczby. Ale tak się składa, że migawka może paść zarówno jutro, przy następnym "cyku", jak i 50000 cykli później.
    W moim 1D III migawka padła po...ok. 3000 klapnięć. Migawka gwarantowana na chyba 300000 cykli. Srutututu, top end equipment quality control. Wyleczyło mnie to skutecznie i ostatecznie z oglądania jakichś cyferek i wyciągania z nich samych jakichkolwiek wniosków. I tak z tego nic nie wynika, więc po co mi jakaś liczba?
    Nie da się ukryć, że masz sporo racji .
    28133 - cóż rzeczywiście trudno coś powiedzieć .
    EDIT:
    Teraz nasuwa się nieodparte pytanie jaka jest średnia długość życia migawki w 350D?
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-09-2009 o 14:24
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów