Strona 16 z 60 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 594

Wątek: eTTL + Pocket Wizard

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    1. Jak sobie wyobrażasz taki kabel? Sygnał musi iść na wszystkie styki lampy.
    2. Przecież od lamp idą przedbłyski pomiarowe. Nie mogą dwie lampy dawać ich razem i to takich samych, bo będą w różnej odległości od obiektu.
    Bardzo bym się zdziwił gdyby to zadziałało.
    no jak to - przecież jest taki kabel i to w dodatku działający - ktoś z forum ma taki i mu działa: http://www.infoto.pl/pl/Products/816...ttl_e_tt/Show/

popatrz w rozpiskę oryginalnych akcesoriów do Canona - są takie kabelki i rozdzielacze z innymi wtyczkami (i drogie oczywiście) gdzie na pewno można podłączyć do takiego czegoś 3 lampy (a może i 4) do jednego złącza i wszystko działa w pełnym ettlu
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 18-09-2009 o 18:22
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

sorry, widzę, że system canona się mocno różni od tego który ja znam (tzn nikonowski), jest chyba w takim razie taki jak poprzedni (analgowy) nikonowski, który dawał możliwość rozgałęziania kabli (ale co z kolei wyklucza istnienie paru fajnych funkcji, ma więc to zarówno plusy jak i minusy)
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

ja mam, wrzucalem test tego gdzies ze zdjeciami, smiga teraz musze tylko przedluzke zrobic, bo za krotkie te kable

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    sorry, widzę, że system canona się mocno różni od tego który ja znam (tzn nikonowski), jest chyba w takim razie taki jak poprzedni (analgowy) nikonowski, który dawał możliwość rozgałęziania kabli (ale co z kolei wyklucza istnienie paru fajnych funkcji, ma więc to zarówno plusy jak i minusy)
    podejrzewam że Canon w ramach eTTLa ma w szufladzie jeszcze sporo na podorędziu.. i te minusy które w analogu bywały to tu w którejś tam wersji eTTL 4 czy jakiejś tam wyższej okażą się plusami za które oczywiście trzeba będzie zapłacić
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony

Domyślnie

Witam,

Czy jest sens brac Pocket Wizard MultiMAX czy zwykly PLUS II wystarczy?

Praca z Lampa 580 ex II.

Domyślnie

ArturBonoVox, mam oba. Osobiscie doradzam PLUS II. Podstawowa roznica to ilosc kanalow. W PLUS II jest ich 4, a w MultiMax (jesli sie nie myle) 32. Ma to glownie znaczenie jesli w jednym miejscu jest wielu fotografow pracujacych na tym sprzecie. Wowczas mozecie sie umowic kto na ktorym kanale robi. Jeszcze nigdy nie braklo mi kanalow w PLUS II. Jesli popatrzysz na Strobist.com tam tez wspominaja niemal tylko o PLUS II.
    Oczywiscie jest jeszcze kilka zalet. W MultiMax mozesz np. blyskac na druga kurtyne, albo zsynchronizowac aparaty tak aby zwalnialy migawke z opoznieniem jedem w stosunku do drugiego. Cos jeszcze pewnie by sie jeszcze znalazlo, ale ja z tego nie kozystam, jeszcze nie mialem ku temu okazji. Reasumujac, duzo kozystam z PocketWizard i zdecydowanie rekomenduje PLUS II.
    PS
    Jesli sie nie myle to PocketWizard z USA dzialaja na innym zakresie niz te europejskie. W zwiazku z tym, jesli przyjdzie Ci w przyszlosci dokupowac kolejne, powinienes brac pod uwage w jakiej wersji te radyjka posiadasz.

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    Witam,

Czy jest sens brac Pocket Wizard MultiMAX czy zwykly PLUS II wystarczy?

Praca z Lampa 580 ex II.

a dlaczego odrzucasz nowe flexy? glownie przez ich zasięg?
    sam zastanawiam się albo nad kupnem 2xflex, albo nad zainwestowaniem w drugą lampę i kupnem chinskiej Tetry.
    rozumiem, ze dla plusII czas synchro jest w okolicach 1/250, natomiast na Multi mozna dojsc do 1/1000 (na high speed) tak?
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Uzależniony

Domyślnie

Zadnych chinczykow. Mialem na uwadze elichrome skyport ale temat juz skonsultowany. Jak kupic to raz a porzadnie. Dlatego Pocket Wizard jest tu raczej bezkonkurencyjny.
    Chinczyk mnie tyko kompromituje: albo nie odpali albo klapka odpadnie od odbiornika.

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    Zadnych chinczykow. Mialem na uwadze elichrome skyport ale temat juz skonsultowany. Jak kupic to raz a porzadnie. Dlatego Pocket Wizard jest tu raczej bezkonkurencyjny.
    Chinczyk mnie tyko kompromituje: albo nie odpali albo klapka odpadnie od odbiornika.
    z chinczykami wiadomo - gra na chybił-trafił.
    a dlaczego odrzucasz nowe PW, a skupiasz się na PlusachII? np. ttl i bardzo krótkie czasy to duze udogodnienie. co Cie do nich zniechęca?
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Uzależniony

Domyślnie

inaczej, nic mnie do nich nie zacheca

Strona 16 z 60 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów