Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Dlaczego lampa canon 580 jest lepsza od 430?

Zablokowany

Domyślnie Dlaczego lampa canon 580 jest lepsza od 430?

Jak w tytule. Jakie są główne powody dla których lampa Canon 580 jest lepsza od 430?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    Jak w tytule. Jakie są główne powody dla których lampa Canon 580 jest lepsza od 430?
    bo jest mocniejsza (a mocy nigdy za wiele), bo ma lepszą ergonomię (kółko), może pracować jako master - w zasadzie jak sobie wyświetlisz dane techniczne i porównasz różnice to będziesz wiedzieć dlaczego (w sensie że każda opcja jest na plus dla 580ki) ..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec Awatar chuba
    Miasto
    Tomaszów Lubelski

Domyślnie

Z grubsza można by powiedzieć, że ma większą moc

Edit: widzę, że Arturs mnie ubiegł
    Minolta x-300 + 50/1.7 + opemus 6 + 3 x cyfra Canon

Zablokowany

Domyślnie

Np i da się chyba podłączyć do zewnętrznej baterii, tak? A jak to jest z jej czasem życia, bo myśle kupić używana. One zdaje się maja Oleśnica t godIn zywotnosci, czy się mylę?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Miałem na myśli ...iles godzin zywotnosci... Edytor mi podpowiada takie bzdury;-) przepraszam
    Ostatnio edytowane przez yellowpliszka ; 17-09-2009 o 14:49 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    Np i da się chyba podłączyć do zewnętrznej baterii, tak? A jak to jest z jej czasem życia, bo myśle kupić używana. One zdaje się maja Oleśnica t godIn zywotnosci, czy się mylę?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Miałem na myśli ...iles godzin zywotnosci... Edytor mi podpowiada takie bzdury;-) przepraszam
    moźe i się da.. ale sprawdź sobie cenę tej baterii to ci się jej odechce - a co do żywotności to jedyne co można powiedzieć to zobacz czy palnik nie ma żółtego odcienia (lub co gorsza nie wygląda na przypalony)...
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

zewnetrzna bateria to tak na prawde pojemnik na dodatkowe akumulatorki ( bez akumulatorków) wiec oprocz pudelka za jakies 700 zl trzeba doplacic za akumulatorki ,a 580 od 430 rozni sie
    - liczba przewodnia,
    - mozliwoscia sterowania bezprzewodowego innymi lampami speedlite w systemie canon ( nie dotyczy canona d7 ktory ma mozliwossc beprzewodowego wyzwalania blysku)
    -jest mozniejsza,
    Ostatnio edytowane przez sadi31 ; 17-09-2009 o 16:43

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

szybciej tez sie ładuje

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dodam tez ze w 580 nie wiem jak w innych ale mi osobiscie podoba sie opcja synchronizacji blysku z krotkimi czasami naswietlania,
    - system ETTL2 czyli pomiar przez obiektyw
    - i teraz nie pamietam dokladnie jak to sie nazywa ( nie mam lampy przed soba ) alle dostosowanie matrycy czy cos takiego - (kto wie niech mnie poprawi).

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sadi31 Zobacz posta
    Dodam tez ze w 580 nie wiem jak w innych ale mi osobiscie podoba sie opcja synchronizacji blysku z krotkimi czasami naswietlania,
    To akurat mają wszystkie lampy z serii EX

- i teraz nie pamietam dokladnie jak to sie nazywa ( nie mam lampy przed soba ) alle dostosowanie matrycy czy cos takiego - (kto wie niech mnie poprawi).
    Obie lampy (w wersji II) mają te funkcje...
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Wszystko to o czym piszesz ma rowniez 430-tka.

mate00sh mnie ubiegl
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów