Strona 34 z 78 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 776

Wątek: Jaka drukarka do zdjęć?

Początki nałogu

Domyślnie

Zastanawiam się nad tanią, atramentową drukarką do zdjęć. Myślałem o Canon PIXMA IP4600 i Epson Stylus Photo P50. Po rozmowie z konsultantami z centrumdruku.pl mam mieszane uczucia. Specjalista od Epsona był za Epsonem ze względu na jakość druku i szybkość, specjalista od Canona była za Canonem ze względu na niższe koszty utrzymania i lepszej jakości przejscia między barwami oraz większe DPI.

Nie mam zamiaru użerać się parę tygodni ze sprzedawcami, chce po prostu dowiedzieć się, która z nich będzie lepsza do druku zdjęć. I nie interesuje mnie PictBridge, zawsze obrabiam zdjęcia, nigdy nie zostawiam surowych z puszki.
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie jestem specem od drukarek, z tego co sie dowiedzialem od ludzi zajmujacych sie calym workflow (az do wydruku) w kontekscie zarzadzania barwa, z EPSON'em mozesz spac spokojnie.

Z tego co piszesz - argumenty za Canon'em to bullshit marketingowy, nie przekladajacy sie na praktyke, szczegolnie z tym DPI... To argument na poziomie takim, jak twierdzenie, ze 12 Mpix w kompakcie da lepsza jakosc, niz 8...

Z drugiej strony - pewnie oba te modele daja dobre rezultaty (maja za soba pewnie dluga tradycje, doswiadczenie, itp.). Ala argument DPI mnie powalil...
    Pozdrawiam!

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panmateusz
    /.../która z nich będzie lepsza do druku zdjęć
    Wspomniany Epson korzysta z sześciu kałamarzy, a C. 4600 z pięciu. I różnice widać w efektach. U mnie stoją obok siebie Pixma 4200 (żadna różnica w porównaniu z 4600) i Epson R300. Pixma służy do szybkiego drukowania "na bieżąco" materiałów typowo biurowych na zwykłym papierze, a jak przyjdzie zrobić wydruk zdjęcia, to odpalam Epsona...
    Zwolennik ekumenizmu sprzętowego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panmateusz Zobacz posta
    Zastanawiam się nad tanią, atramentową drukarką do zdjęć. Myślałem o Canon PIXMA IP4600 i Epson Stylus Photo P50.
    Niedawno stałem przed identycznym wyborem. Tak naprawdę większość ich parametrów jest podobna. Kupiłem Canona (jest to jednak marka bliższa memu sercu ) ze względu na automatyczny dupleks.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panmateusz Zobacz posta
    Zastanawiam się nad tanią, atramentową drukarką do zdjęć. Myślałem o Canon PIXMA IP4600 i Epson Stylus Photo P50. Po rozmowie z konsultantami z centrumdruku.pl mam mieszane uczucia. Specjalista od Epsona był za Epsonem ze względu na jakość druku i szybkość, specjalista od Canona była za Canonem ze względu na niższe koszty utrzymania i lepszej jakości przejscia między barwami oraz większe DPI.
    Mam IP4600,jakość bardzo przyzwoita,a jestem wymagający.
    Nie jest to oczywiście jakość na miarę minilabu,ale różnica jest bardzo subtelna.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pytanie co lepsze?
    Nieprzewidywalnosc lab'u, czy subtelna roznica? :-?
    Pozdrawiam!

Coś już napisał

Domyślnie

Nieprzywidywalność labu jednak jest całkowicie do przewidzenia.Profile z labu ,kalibracja swojego sprzętu i znajomość (nawet powierzchowna) z laborantem.Jerry_R, w W-wie na Meander 2a,w głębi pasażu, nie zaraz przy metrze,jest zakładzik Fuji,zwie się Camera,robię tamże od dawien dawna i jestem kontent,od siebie polecam-możesz wytestować.
    A drukarka - ok,ale jakoś tak bardziej używana na potrzebę chwili,np.jak ciocia się śpieszy na pociąg i ma niezwykłe pragnienie posiadać niedawno zrobione foto z siostrzenicą...

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

OK, dzieki!
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Czy ktoś używa epsona P50? Padł mi canon IP4300 i chciałem kupić epsona R285 ale widzę że już jest wycofany.

Coś już napisał Awatar sleep

Domyślnie

Witam

Czy można wydrukować zdjęcia na drukarce laserowej (OKI C5950) na papierze foto? Powiem tak można, ale dlaczego wszystko się rozlało/rozsypało. Próbowałem na papierze HP, Agfa oraz United Office ktoś ma pomysł na tą drukarkę? Może są dedykowane papiery do drukarek laserowych, bo to co posiadam chyba się nie nadaje.

Pozdrawiam
    40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

Strona 34 z 78 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów