Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michaljedynak Zobacz posta
    I Ty tez w to uwierzyles? Nawet jesli tak jest, to takie tafle tlucze sie teraz za zachodnie grosze. Owszem, wypracowanie takiej technologii kosztowalo.
    Pisalem, o duzych pojedynczych pikselach - te, jak wiadomo z elektroniki, latwiej wyprodukowac niz male. No i ryzyko, ze 80% pojdzie do kosza - mniejsze.
    Wierzę bardziej niż Twoim dywagacjom bez pokrycia .

I tym sposobem ostatnimi czasy stracili rzesze klientow, stoj: spadla sprzedaz - patrz ostatnie wyniki finansowe.
    Stracili przez to że wypuścili 7D przecież on nawet jeszcze do sprzedaży nie wszedł.

BTW: akurat ostatnie wyniki finansowe Canon ma lepsze niż konkurenci
    No tak. Inzynieroiwe z Canona wiedza wszystko najlepiej, nawet jak w granicach rozsadku zbabrac AF w 5D MKII, by czlowiek sie zastanawial nad CROPem, a nie odrazu pobiegl po 5D.
    To nie inżynierowie o tym decydują.
    Po prostu ubolewam, ze na rynku nie ma taniej pelnej klatki, bez zbednych bajerow. Niech sobie bedzie i wypasiony (pod pewnymi wzgledami wowczas lepszy) CROP dla tych, co go wola. Ale czy rownolegle nie mozna wypuscic niewypasionej FF. Ot takiej zwyklej puszki FF, co robi zdjecia?

Ja bylbym "za".
    Jest - 5D mkII to jest właśnie tania pełna klatka bez zbędnych bajerów. Jest jeszcze trochę tańsze Sony A850. Z tego co mówiono nieoficjalnie na ostatnich targach w Berlinie bodaj - fabryka FF-ów się nie wyrabia i nie są w stanie produkować więcej 5-tek niż obecnie. Więc marzenia o jeszcze tańszej "pełnej klatce" można póki co włożyć między bajki.

Cytat Zamieszczone przez Laminat Zobacz posta
    Matryca APS-C też nie jest taka mała i jakiś procent idzie do kosza i pewnie nie mały możliwe że też około 50%.

Jednak to tylko matryca. W pływ na cenę aparatu ma głownie polityka cenowa i strategia firmy. Jestem przekonany na 99,9% że cena produkcji np. 5d MKII nie jest wiele droższa od 50D.
    No ale może jakieś źródło tych informacji - czy dalej spekulujemy.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 16-09-2009 o 14:06
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów