Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Wybór lustrzanki dla kumpla

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    ursn

Domyślnie

akcja sprzed tygodnia: rozpoczecie roku, chcialem corce zdjecie w szkole wykonac, rozgladam sie wokolo i co widze z moim 400d+c18-200 wygladalem jak dziad ostatni mam nadzieje, ze corce wstydu nie przynioslem , rodzice z 40/50D jedyne co mnie pocieszylo, ze kity chyba sciagane nie jeszcze nie byly, ale te czerwone obwodki na paskach, nawet gosc z alfa patrzyl na mnie nieco z gory, a ja jak ten obszarpaniec.... wstyd

po com to napisal
    ano coby sie kolega wstydzic nie musial wyda chlopina 6kilo i nie dosc ze zdjecia bedzie mial jak z kompakta to jeszcze nawet wygladal nie bedzie

tak ciut powazniej, ale bez przesady :-D
    skoro budzet ograniczeniem nie jest, a kumpel chce cos fajnego dlaczego ograniczac mu ta frajde?
    w kwestii superzoomoof - 18-200 podobno optycznie nikor jest znacznie lepszy od canona, potrenuje w pazdzierniku
    skoro mamy do wydania 6kzl dla typowego amatora od zielonego auto to moje typy
    1: nikon d90+n18-200
    2: canon 50d+c18-200
    innych brak
    uzywanie tak szerokiego zakresu ogniskowych rozleniwia strasznie, ale przede wszystkim jest wygodne, co uwidacznia sie szcegolnie przy foceniu dzieci
    odnosnie body - rozumiem, ze gosc chce forse wydac jeden raz, nie bedzie pozniej dokladal obiektywow tudziez innych wynalakow typu wymiana body, wiec nie oszczedzalbym na samym aparacie

EDIT: z lampa bym nie szalal, z tym cudem tez trzba umiec sie poslugiwac, na poczatek wbudowana wg mnie styknie, jak poczuje jej brak oglosi sie ankiete na forum coby tu nabyc i .... vox populi, vox dei
    Ostatnio edytowane przez vit ; 08-09-2009 o 00:07

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wągrowiec

Domyślnie

vit co do lampy się zgadzam, 50d też by nie było złym wyborem i tez myslałem o tym aby mu zaproponować.

Co do mnie też szykuje się zakup puszki, myślałem nad 30d/40d co mówicie?
    Czy lepiej np 450D? Na nic więcej nie naskrobię
    40D+300D + 18-55 IS + 70-200 mm f/4 L + inne graty

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vit Zobacz posta
    [I]
    1: nikon d90+n18-200
    2: canon 50d+c18-200
    innych brak
    uzywanie tak szerokiego zakresu ogniskowych rozleniwia strasznie, ale przede wszystkim jest wygodne, co uwidacznia sie szcegolnie przy foceniu dzieci
    odnosnie body - rozumiem, ze gosc chce forse wydac jeden raz, nie bedzie pozniej dokladal obiektywow tudziez innych wynalakow typu wymiana body, wiec nie oszczedzalbym na samym aparacie
    Miałem podobny dylemat i tu całkowicie popieram vit-a.
    Ja nabyłem Sigmę 18-200 DC OS bo wtedy cena Canon 18-200 zabijała.
    Z Sigmy jestem bardzo zadowolony i uważam że,
    dla poczatkujacego to najlepszy wybór i najwygodniejsza opcja do opisanych zastosowań.
    A teraz jest jeszcze w wersji 18-250 DC OS HSM.

Po pierwsze - nie każdy "musi" potrzebować od razu "torby pełnej słoików".

Po drugie - gdyby mój kumpel skreślał na starcie lepsze obiektywy, to...

Po trzecie - dla mnie ważnym kryterium jest rownież wizjer - pryzmat to pryzmat, a nie ciemny tunelik z lusterek...
    Gdy zakupiłem 50D to wreszcie "przejrzałem" i zobaczyłem "światło"
    Po prostu zaczłem coś widzieć w wizjerze, a nie wypatrywać w stosunku do E-400.

Pozdrówka!
    Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 08-09-2009 o 11:53
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wągrowiec

Domyślnie

vit odebrałem to jako atak na mnie, w pyskówki też nie mam się zamiaru wdawać bo nie o to chodzi,

On ma dobry kompakcik, ale się uparł, z moim już chodził (chwilę) i dla niego aparat to aparat, więc chyba musi wydać tą kasę zobaczyć, że to nie dla niego lub że dla niego... i wtedy ocenić czy zostać przy lustrzance czy wrócić do kompakta.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wągrowiec

Domyślnie

Panowie opcja jest taka Canon EF-S 17-55 f/2.8 IS USM czy lepiej coś np to Canon EF 24-70/2.8L USM używany lub coś podobnego używanego z klasy L?

Uprawnienia umieszczania postów