Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Dokładnie. Tłumy domorosłych inzynierów puszczają wodze fantazji. Firma Canon działa nie po to, żeby zaspokajać Wasze wyimaginowane potrzeby. Firma ma zarabiać kase dla swoich akcjonariuszy.
    No i prowadząc taką swoją politykę na mnie nie zarabia wcale bo ostatnią puszkę jaką kupiłem to 5D Mk I.

Cały ten ich marketingowy bełkot, śmieszne pozycjonowanie przez kastrację podstawowych rzeczy w 5D2 oraz wypuszczanie wypasionych cropów w stylu 7D kompletnie mnie nie wzrusza

Cytat Zamieszczone przez Flanel Zobacz posta
    A jeszcze spytam..

Bo tak samo było w przypadku 5D mk II...

Czemu najwięcej pozytywnych komentarzy, i najmniej marudzenia, jest na forum N ?
    Bo działa ten sam mechanizm co na tym forum. Użytkownicy łudzą się że ktoś z firmy Canon to czyta i dlatego chwalą konkurencję bo myślą że w ten sposób wywrą jakąś presję.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 05-09-2009 o 12:12

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    No i prowadząc taką swoją politykę na mnie nie zarabia wcale bo ostatnią puszkę jaką kupiłem to 5D Mk I.
    Myślisz, że Twoja osoba spedza sen z oczu marketingowcom Canona?
    5d II sprzedaje sie swietnie, po 7d juz ustawiają sie kolejki w sklepach internetowych, a Nikon jedzie na stratach i jak tak dalej pójdzie to skończy jak Rollei.

Domyślnie

Myślisz, że Twoja osoba spedza sen z oczu marketingowcom Canona?
    Jedna osoba nie, ale ileś tam procent użytkowników, którzy postępują podobnie jak MMM zapewne spędza, bo to się przekłada na konkretne liczby.

5d II sprzedaje sie swietnie
    Skąd masz te dane i co świetnie oznacza, że sprzedało się więcej 5D2 niż 5D1 czy może świetnie oznacza, że sprzedało się więcej 5D2 niż A900?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Jedna osoba nie, ale ileś tam procent użytkowników, którzy postępują podobnie jak MMM zapewne spędza, bo to się przekłada na konkretne liczby.
    Zgoda - ale tylko przy założeniu, że jakiś tam procent innych użytkowników (większy od "ileś") tych zysków w tym czasie nie napędza.

PS
    Jest już "poradnik kieszonkowy": http://gdlp01.c-wss.com/gds/9/030000...os7d-pg-en.pdf
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

5d II sprzedaje sie swietnie
    A skąd masz takie informacje? Gdzieś tu widziałem statystykę udziału w rynku japońskim i 5D2 to był jakiś śmieszny 1% czy coś koło tego

Masz statystykę za 2008. Puszki w tym przedziale cenowym co 5D to się prawie nie liczą na rynku bo ich sprzedaż jest marna. Całość jest napędzana przez najsłabsze (i najtańsze) modele.

Ostatnio edytowane przez MMM ; 05-09-2009 o 15:03

Coś już napisał

Domyślnie

A skąd masz takie informacje? Gdzieś tu widziałem statystykę udziału w rynku japońskim i 5D2 to był jakiś śmieszny 1% czy coś koło tego

Masz statystykę za 2008. Puszki w tym przedziale cenowym co 5D to się prawie nie liczą na rynku bo ich sprzedaż jest marna. Całość jest napędzana przez najsłabsze (i najtańsze) modele.
    Ośmielę się zwrócić uwagę, że jedno nie ma z drugim większego związku. Jeśli jako producentowi udaje mi się na pniu sprzedać wszystko co wyprodukuję, to sprzedaż idzie (na dany moment) świetnie. Niezależnie od tego, czy stanowi to 1, 10 czy 100% całego rynku.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsaw Zobacz posta
    Ośmielę się zwrócić uwagę, że jedno nie ma z drugim większego związku. Jeśli jako producentowi udaje mi się na pniu sprzedać wszystko co wyprodukuję, to sprzedaż idzie (na dany moment) świetnie. Niezależnie od tego, czy stanowi to 1, 10 czy 100% całego rynku.
    Oczywiście że jedno z drugim ma ścisły związek. Gdyby można było sprzedać 5D2 więcej to by go więcej produkowano bo to czysty zysk dla firmy. Jeśli jednak sprzedaż jest marna to nie ma sensu produkować w dużych ilościach. W sytuacji kiedy wyprodukują 100 sztuk miesięcznie i 100% od razu sprzedadzą to nie jest żaden rynkowy sukces.

Domyślnie

Jak bylo znaczy ze przeoczyłem -sorry .
    Szukalem s90 sampli dla kumpla i to znalazłem
    Sample 7D full size
    Darek
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 05-09-2009 o 17:34
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

sv
    Guest

Domyślnie

Oczywiście że jedno z drugim ma ścisły związek. Gdyby można było sprzedać 5D2 więcej to by go więcej produkowano bo to czysty zysk dla firmy. Jeśli jednak sprzedaż jest marna to nie ma sensu produkować w dużych ilościach. W sytuacji kiedy wyprodukują 100 sztuk miesięcznie i 100% od razu sprzedadzą to nie jest żaden rynkowy sukces.

nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi? Mnie jakoś nie dziwi, że mercedes sprzedaje wielokrotnie więcej klasy A niż klasy S. W przypadku lustrzanek jest podobnie i prawdopodobnie na 1000 sprzedanych eosów 1000 przypada jedna 5d mk II. Tylko co z tego?

Domyślnie

W przypadku lustrzanek jest podobnie i prawdopodobnie na 1000 sprzedanych eosów 1000 przypada jedna 5d mk II. Tylko co z tego?
    Wielokrotnie na forum czytałem, że Canon nie może zrobić 3D FF z dobrym AF, bo zagrozi sprzedaży 1D lub 1Ds. Jeśli 5D2 to margines w sprzedanych EOSach, to sprzedaż jedynek jest na poziomie błędu statystycznego i prawdopodobnie jedynie ze względów propagandowych opłaca się Canonowi produkcja tych modeli.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów