Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzdyll Zobacz posta
    Jak po takim wywodzie koledzy nadal nie rozumieją do czego może być przydatne AutoISO w trybie M to niech na chwilę wyjdą ze studio i spróbują sobie naszymi wspaniałymi Canonami zrobić tak dla treningu jakiś reportaż w zmiennych warunkach oświetleniowych gdy chcemy mieć stałą GO i określony czas. Miłego przestawiania ISO w te i z powrotem...
    To akurat w MkIII da się zrobić (zmniejszając zakres przysłon przy włączonym AutoISO w Tv i skok ISO o 1/3). Natomiast oczywiście dziwi mnie, dlaczego tylko w trybie Tv...
    No, ale widać, że i Canon dojrzał:
    It’s also possible for the EOS 5D Mark II and many other recent models to set ISO automatically for still images.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    To akurat w MkIII da się zrobić (zmniejszając zakres przysłon przy włączonym AutoISO w Tv i skok ISO o 1/3). Natomiast oczywiście dziwi mnie, dlaczego tylko w trybie Tv...
    Ano tak, zapomniałem że w serii 1 Canon zaimplementował tę kosmicznie-wypasioną-technologię-godną-jedynie-najwyższego-modelu-w-ofercie. Ponoć nawet się da określić (fiu, fiu!) w jakich zakresach ma działać (nie wiem, osobiście nie testowałem).

Szkoda że coś co jest na porządku dziennym w Pentaksie i Nikonie jest u Canona kastrowane jedynie dla sztucznego pozycjonowania puszek (bo przecież to jedynie kwestia softu). Na podstawie instrukcji widać że w 7D zrobili krok w dobrą stronę bo wreszcie działa w M - ale już zakresu samemu określić oczywiście nie można a z lampą jest na sztywno 400. Ręce opadają....

Mi osobiście prawdziwego programowalnego AutoISO bardzo brakuje i dołączam się do chóru tych których wkurza że go nie ma. Ciekawe czy i kiedy będzie...
    Puszka, kilka słoików i może szczypta talentu?

Uprawnienia umieszczania postów