Pokaż wyniki od 1 do 10 z 181

Wątek: XI AirShow Radom 29-30.08.2009

Mieszany widok

Domyślnie

Niestety prawda jest smutna... w polsce organiacja Air Show to czysty zart... poziom bezpieczenstwa jest raczej na marnym poziomie... dlatego niewielu profesjonalistow chce brac udzial w pokazach w polsce....

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Ktos powiedzial ze piloci mogli by sobie zyczyc zeby pokazy trwaly dalej - nie jest pozbawione sensu....

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rypson Zobacz posta
    Niestety prawda jest smutna... w polsce organiacja Air Show to czysty zart... poziom bezpieczenstwa jest raczej na marnym poziomie... dlatego niewielu profesjonalistow chce brac udzial w pokazach w polsce....
    Sorry ale maksymalne bzdury opowiadasz. Profesjonalistów na tych pokazach było więcej niż na każdych jednych pokazach w US gdzie masz jeden czy dwa demo teamy z ACC i USN + zespół a reszta to "aeroklub". Pod względem obsady były to absolutnie jedne z najlepszych pokazów w Europie (lub raczej miały być)....

W Europie (i Polsce też) nie pozwala się latać nad publicznością więc np. Blue Angels nie mogli zrobić sneak passów - to tak jeszcze w kwestii bezpieczeństwa...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Gdyby czytał ten wątek ktoś, kto nie widział materiału z katastrofy, lub dopiero tutaj się o niej dowiedział, odniósłby wrażenie, że Su-27 rozbił się z winy organizatorów Air Show.
    Koledzy, zanim sie coś napisze warto się zastanowić, czy to aby nie głupota.
    Mną ta katastrofa wstrząsnęła. Pokój pamięci pilotów, którzy zginęli.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Mógłbyś wymienić jakieś konkrety np. co jest źle z bezpieczeństwem w Polsce , a jak super jest nie w Polsce ?

albo kto nie chciał brać udziału ze względów bezpieczeństwa ?

To jakieś pierdoły co piszesz.
    Zachłysnąleś się Ameryką i wszystko inne jest be ?
    Nie rozumiem tego.
    Prawdą jest że były pewne niedogodności , tłok , chaos komunikacyjny itp ,
    ale jeśli w jedno miejsce miasta mającego 200tyś mieszkańców przybywa , lub wybywa w ciągu godziny 150tyś (zdajesz sobie sprawę ile potrzeba autobusów?) , to jak ma być . No jak ?
    Irytujące było np. to ,że kasy sprzedawały bilety jeszcze po wypadku (pewnie dlatego że siadła tel.komórkowa) , ale to wielka impreza i coś zawsze może zaiskrzyć nie wszystko da się przewidzieć.
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacapa Zobacz posta
    To jakieś pierdoły co piszesz.
    Zachłysnąleś się Ameryką i wszystko inne jest be ?
    Nie rozumiem tego.
    Miałem nie zabierać juz w tej sprawie głosu, ale jakoś mnie to męczy od rana...
    Każda tak duza impreza to ogromne wyzwanie logistyczne i na każdej takiej imprezie moga zdarzyc sie błedy organizacyjne. Byłem na róznych imprezach masowych na świecie i ogólnie można przyjąć, że nie odbiegamy jakością od innych krajów. Średnia ważona jest wszędzie prawie taka sama.
    Jedyne czym bardzo poważnie odbiegamy, to poziom wywlekania problemów, nawet tam gdzie je trudno znaleźć. A po moich trzech wizytach w USA, mam wyrobione zdanie na temat stosunku Polonii (jako ogółu) do ojczystego kraju. Generalnie chodzi o to, żeby zaleczyć w sobie kompleks "polaczka". Smutne, ale prawdziwe i niestety absolutnie nie poprawia naszego wizerunku u innych narodów. No ale to chyba już zbyt dalekie odbieganie od tematu wątku...

A propos sceptyków bezpieczeństwa na ostatnim Air Show, czy ktoś wogóle zauwazył, że właściwie w chwili pojawienia się dymu z rozbitego Suchoja juz startował helikopter ratunkowy? - dla niezorientowanych, odpalenie silnika w helikopterze to co najmniej 40-50 sekund wiec właczono je jeszcze, kiedy myśliwiec był w powietrzu. Albo, że w Polsce (min. w związku z katastrofą w Ramstein w 1988 r.) na pokazach lotniczych samolotom nie wolno latać nad publicznością?
    Można się czepiać, że Radom zatkał się komunikacyjnie, mozna że kible ustawiono w nieprzemyślanym miejscu. Ale to są drobne szczegóły, wywlekane kiedy nie ma sie wiekszych problemów w zyciu. Ja mieszkam przy wlotówce do Warszawy i dla mnie korek na drodze jest rzeczą naturalną. Kiedy goście z innych miast w samochodach obok wychodzą ze skóry z nerwów i zachowują się jakby swiat poza ich problemami nie istniał, ja czytam gazetę, rozłożona na kierownicy. Dla mnie więc nie byłby problemem dłuższy wyjazd z Radomia. Jedyne co dla mnie jest tutaj problemem to, ze rozbił sie samolot i zginęli ludzie, którzy starali sie uprzyjemnić nam życie, pokazując niecodzienne rzeczy. A zginęli nie z powodu problemów logistyki publiczności, ani żadnych innych przyczyn zależnych od organizatora. Nie zginęli też z powodu niedostatecznego zabezpieczenia pokazów, ani przepisów bezpieczeństwa obowiazujących w naszym kraju. Zginęli, albo w wyniku własnego błedu, albo zdarzenia losowego. I tyle. Pozostaje tylko oddać im nalezny szacunek.
    Dla mnie problemem jest, że część widzów zamiast wzruszyć się nieszczęsciem, wzruszyła się, że "igrzyska kończa się przedwcześnie". Bo to znaczy, że "kamieniejemy" jako społeczeństwo i "człowieczeństwo" zaczyna byc towarem deficytowym. Ale to niestety cecha właściwa równiez innym narodom, a szczególnie tym silnie rozwiniętym kapitalistycznie.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 01-09-2009 o 12:00
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uprawnienia umieszczania postów