Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1663

Wątek: Machinery HDR Effects

Mieszany widok

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 5y12u3k Zobacz posta
    O jakim kocie w worku piszesz ? Masz możliwość pełnego przetestowania programu przed zakupem. Czy 90 zł to jakaś gruba kasa za tego typu program ? Bez przesady.
    To jest jakiś dramat, podaję mTransfer jako przykład - ktoś z tego sobie zrobił jedyną formę płatności. Piszę ogólnie o licencjach - zaraz ktoś się uczepi szczególnego przypadku, który do tego nie pasuje. Przeczytaj sobie dowolną EULA do komercyjnego programu, będziesz wiedział o jakim kocie w worku piszę.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec

Domyślnie

To jest jakiś dramat, podaję mTransfer jako przykład - ktoś z tego sobie zrobił jedyną formę płatności.

widzisz jak to czasem człowiek coś sobie chlapnie i zaraz zleci się zgraja rozumiejących inaczej i musisz udowadniać że nie jesteś wielbłądem
    niezłe jaja

żeby nie było całkiem OT; cena IMHO jak najbardziej spoko, ja na pewno kupię
    oczywiście faktury wystawiasz? - no co, tak tylko pytam
    pozdrawiam
    Tomek

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Piszę ogólnie o licencjach - zaraz ktoś się uczepi szczególnego przypadku, który do tego nie pasuje. Przeczytaj sobie dowolną EULA do komercyjnego programu, będziesz wiedział o jakim kocie w worku piszę.
    Jeśli licencja ci nie odpowiada to po prostu nie kupuj.

Cała ta dyskusja jest jałowa ponieważ na temat złodziejstwa eufemistycznie zwanego "piractwem" powiedziano już wszystko :-). Ponieważ program komputerowy można bardzo łatwo ukraść, stawia to użytkownika w uprzywilejowanej sytuacji. Zaczyna on dyktować warunki nie tylko te wynikające z praw konsumenta na wolnym rynku (popyt, konkurencja itd.) ale także może szantażować sprzedającego mówiąc mu "ma być po takiej cenie jaką mam ochotę zapłacić bo inaczej ci ukradnę".
    W tym biznesie tak jest a jak się nie podoba to najlepiej przerzucić się na rzeczy "materialne" np. pohandlować sobie obiektywami przywiezionymi w bagażniku z niemieckiej hurtowni przez co jeszcze zyskuje się w oczach niektórych poważanie na forum :-)

No ale to nic nowego, nie mam zamiaru robić tutaj dyskusji o piractwie bo to nie ma najmniejszego sensu. Robiąc program przecież miałem świadomość jak wygląda rynek i niczego nowego tutaj się nie wymyśli. Sprzedaż w Polsce mam zamiar potraktować trochę testowo i cena będzie raczej niższa niż te 90zł.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów