5x16GB, trzy następne w drodze (bo w Zeltweg było trochę na styk).Zamieszczone przez Krzychu
Jeśli daję radę, to całą imprezę na kartach i bez backupu. Jeśli nie (głównie kilkudniowe maratony typu Airpower, RIAT czy być może Radom), to wieczorem na laptopa, równolegle na dwa dyski.Zamieszczone przez Krzychu
Znaczy ten workflow to jest trochę "work in progress", w szczególności te dyski też właśnie jadąJeśli wożenie laptopa okaże się zbyt upierdliwe, to wsadzę je w jakieś databanki.
Ostatnio uzywam tylko Sandisk Extreme III 30 MB.
Poprzednio tez w wiekszosci uzywalem Sandisk.
Nigdy z Sandisk nie mialem klopotow w przeciwienstwie do innych producentow.
Jakis Lexar super pro kiedys mi padl ;(
sztajmes
Z doświadczenia mogę powiedzieć że nie warto kupować PQI i kingstonów. Potrafią się dziwnie zachowywać, np czasem pojawiaj się uszkodzone pliki, znikniecie zawartości karty albo po prostu padały. Z Sandiskiem EIII zero problemów
C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
http://magix.digart.pl/
Jak na razie z 4 Lexarów (3x UDMA i 1x x133) jedna była wadliwa, ale to była wada już "wrodzona". Przechodziła test skanowania softem od Lexara, ale w aparacie i po zainstalowaniu systemu na niej padała zawsze w tym samym miejscu.
Ogólnie karty świetne i jestem z nich bardzo zadowolony.
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...