Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: krótka rozprawka na temat kart

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Jedynie pytanie czy zauważyłeś spadek szybkosci na 1Dmk2N w stosunku do wersji nie UDMA? Podejrzewam, że w rzeczywistości ciężko to zauwazyć.
    ... zwłaszcza jak się jakoś specjalnie nie szuka Nie zauważyłem, na obu body karty działają jakoś mniej więcej podobnie. To ExtremeIII to dla mnie taki kompromis szybkości/pojemności/ceny.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    ... zwłaszcza jak się jakoś specjalnie nie szuka Nie zauważyłem, na obu body karty działają jakoś mniej więcej podobnie. To ExtremeIII to dla mnie taki kompromis szybkości/pojemności/ceny.
    Tak btw to w zeszłym roku w UK wydawało mi się że miałeś same EIV ? Zaczęły padać że odświerzyłeś na EIII czy mi się przywidziało ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Tak btw to w zeszłym roku w UK wydawało mi się że miałeś same EIV ? Zaczęły padać że odświerzyłeś na EIII czy mi się przywidziało ?
    W zeszlym roku uzywalem 2x8GB EIV plus 2x4GB EII no i databanka. W ramach przechodzenia na same karty sprzedalem wszystkie stare CF-ki i (po dlugim dlubaniu w sieci, porownywaniu cen itp.) "ustandaryzowalem" sie na 16GB EIII

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    W zeszlym roku uzywalem 2x8GB EIV plus 2x4GB EII no i databanka. W ramach przechodzenia na same karty sprzedalem wszystkie stare CF-ki i (po dlugim dlubaniu w sieci, porownywaniu cen itp.) "ustandaryzowalem" sie na 16GB EIII
    To ile sztuk masz (z czystej ciekawości) ? I co z backupem ? Wieziesz wszystko na kartach do domu czy zgrywasz na lapka ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu
    To ile sztuk masz (z czystej ciekawości)
    5x16GB, trzy następne w drodze (bo w Zeltweg było trochę na styk).
    Cytat Zamieszczone przez Krzychu
    I co z backupem ? Wieziesz wszystko na kartach do domu czy zgrywasz na lapka ?
    Jeśli daję radę, to całą imprezę na kartach i bez backupu. Jeśli nie (głównie kilkudniowe maratony typu Airpower, RIAT czy być może Radom), to wieczorem na laptopa, równolegle na dwa dyski.

Znaczy ten workflow to jest trochę "work in progress", w szczególności te dyski też właśnie jadą Jeśli wożenie laptopa okaże się zbyt upierdliwe, to wsadzę je w jakieś databanki.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Właśnie muszę kupić coś większego od 4GB. Co sądzicie o Kingstonach Elite Pro takich jak ta?http://www.allegro.pl/item702080092_...elite_pro.html
    O tej nie wiem nic, o mniejszych, ciut dawniejszych wiele złego. Padły mi 3 kingstony pod rząd. Ta marka firmuje/robi? wciąż niezłe kości pamięci RAM i od jakiegoś czasu fatalne karty.

Coś już napisał

Domyślnie

Ostatnio uzywam tylko Sandisk Extreme III 30 MB.
    Poprzednio tez w wiekszosci uzywalem Sandisk.
    Nigdy z Sandisk nie mialem klopotow w przeciwienstwie do innych producentow.
    Jakis Lexar super pro kiedys mi padl ;(

sztajmes

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Z doświadczenia mogę powiedzieć że nie warto kupować PQI i kingstonów. Potrafią się dziwnie zachowywać, np czasem pojawiaj się uszkodzone pliki, znikniecie zawartości karty albo po prostu padały. Z Sandiskiem EIII zero problemów
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Jak na razie z 4 Lexarów (3x UDMA i 1x x133) jedna była wadliwa, ale to była wada już "wrodzona". Przechodziła test skanowania softem od Lexara, ale w aparacie i po zainstalowaniu systemu na niej padała zawsze w tym samym miejscu.
    Ogólnie karty świetne i jestem z nich bardzo zadowolony.
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Właśnie muszę kupić coś większego od 4GB. Co sądzicie o Kingstonach Elite Pro takich jak ta?http://www.allegro.pl/item702080092_...elite_pro.html
    nie kupuj kingstona. najwięcej jest reklamacji na kingstony -
    pytałem w 3 sporych sklepach w wawie.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów