Strona 5 z 65 PierwszyPierwszy ... 345671555 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 641

Wątek: Quantuum R+ Dual Power

Domyślnie

No to mamy pierwsze wrazenia i sampelki z uzytkowania lampek, dzieki za recki. Chyba sie skusze na ten zakup bo po ostatnim plenerze kiedy beauty disch z lampa, radiem i statywem w wyniku podmuchu wyladowal w jeziorze nie mam czym blyskac Co do malych przyslon i malej GO ktora tez lubie sie bawic dobry szary filtr zalozony na szklo doskonale spelni swoje zadanie, ew jak Kolega wyzej napisal, dodatkowy dyfuzor na sofcie.
    Pzdr!

Coś już napisał Awatar Zaicev
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yakuza Zobacz posta
    zdjęcia z sofboxem 80 x 120 przy min mocy około 1m od twarzy modelki i przysłonie f/1,8 są prześwietlone :/
    gdy coś obrobię to wrzucę
    Moc światła maleje wykładniczo w stosunku do odległości, dlatego najprościej i najszybciej (na pewno szybciej niż zakładanie dyfuzorów i nakręcanie filtrów) odsunąć nieco lampę Swoją drogą jasne szkła i oświetlenie studyjne rzadko idą w parze...
    3 EOSy 2 cyfry 1 analog | blog

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zaicev Zobacz posta
    ...Swoją drogą jasne szkła i oświetlenie studyjne rzadko idą w parze...
    Chyba miałeś na myśli duże otwarcie przysłony, a nie jasne szkła :-D
    Dla przykładu, jakbyś się wybrał w w jakieś ciemne ruinki z omawianymi tu quantumami na batery packach bez światła pilotującego, to bez jasnych szkieł cienko widzę AFa.
    Co innego przysłony przy błysku; robienie przy 1,8 to mało popularna sprawa :-D No ale jak ktoś tak chce...
    C-F-K - forever

Coś już napisał Awatar Zaicev
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Parafrazując "w ciemnych ruinkach i jasne szkiełko **** gdy ciemności kupa" Brak pilotów przy zasilaniu akumulatorowym (choćby przez chwilę) to poważny minus tych lamp. Razem z kilkoma innymi cechami zadecydowało to o tym, że nie zdecydowałem się na te lampy...
    3 EOSy 2 cyfry 1 analog | blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yakuza Zobacz posta
    interesują Cię zdjęcia całej sylwetki w tym wypadku o którym piszesz ? gdy tylko trafi się okazja dam znać ale przysłona 1,8 bo niczego jaśniejszego nie mam jeszcze :/

Cała postać, a nawet zajmująca 1/4 kadru.

Jeśli ktoś jest z okolic Płocka, albo chciałby odwiedzić to miast, to z Borkomarem i może jeszcze ktoś by się znalazł, przetrawestowalibyśmy te lampy. Razem raźniej
    5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exII

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zaicev Zobacz posta
    Moc światła maleje wykładniczo w stosunku do odległości, dlatego najprościej i najszybciej (na pewno szybciej niż zakładanie dyfuzorów i nakręcanie filtrów) odsunąć nieco lampę Swoją drogą jasne szkła i studyjne rzadko idą w parze...
    no pewnie , jak się nie patrzy na "miękkość" oświetlenia to nie ma problemu, można też wykładniczo softbox powiekszać...

Coś już napisał
    Miasto
    Kędzierzyn Koźle

Domyślnie

wrzucam jedno z pierwszych zdjęć wykonanych za pomocą tej lampy

Dopiero zaczyna Awatar Rakan

Domyślnie

Wydaje mi sie że te lampy są za słabe w plener. Kiedyś moją 300Ws wyciągłem na kablu do ogrodu i o wiele lepsze rezultaty mialem z 580ex z softem Lastolite niz ze studyjną 300tką. Pomijam kwestie 1/125 czy nawet 1/250 jak ktoś na jedynkę. Załózmy ze focimy w pełnym słońcu, chcemy mieć piekne niebieskie niebo z ładnymi białymi chmurkami, aby to porządnie oświetlić, wówczas 300 to za mało... może wiec zrób test w plenie i opisz jak to poszło.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ja w plenerze dopalam przez IR 580EX z parasolka, dlugo myslalem o tej lempie Quantuuma, ale doszedlem do wniosku ze na nic mi sie nie przyda, bo ja wlasiciwie w plenerze strzelam tylko na pelnych dziurach i czasy jakie wychodza sa najczesniej sporo krotsze od 1/500, wiec HS mam caly czas wlaczony w 580EX

jako ze zakupilem juz 3 lampe to mysle zeby polaczyc dwie kolo siebie + parasolka, kiedy mocy jest za malo

mysle ze w plener od lamp blyskowych studyjnych lepsze byloby ciagle oswietlenie - rzecz jasna problem z zasilaniem jest wtedy wiekszy
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 27-07-2009 o 14:59
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Dopiero zaczyna Awatar Rakan

Domyślnie

Dlatego własnie przydałaby sie jakaś opinia z testu tych lamp w terenie. IMO 580tki w terenie super sie sprawdzają. Potrzebujesz x-sync to masz dzieki IR, jak nie da rady po IR to po radiu tez polecisz, mobline, a z dopalaczami CP nie miękną na +3EV.
    1Dmk2, 5Dmk2, Rolleiflex 6008, 300/2.8L IS, TCx1.4, 85/1.2L II, 70-200/2.8L, 24-70/2.8L, 100/2.8, 14/2.8L, 15/2.8 fish, LensBaby 3G, Elinki Ranger RX 2 główki, p-wizardy, 580tki, PW, ST i masa duperelów do strobist'a, do studia itp itd, rajdy samochodowe, portrety, kotlety,
    blog - www.koteras.art.pl, ofi - www.markmedia.pl, slubna - www.slub.markmedia.pl, maxmodels - http://www.maxmodels.pl/markmedia.html

Strona 5 z 65 PierwszyPierwszy ... 345671555 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów