Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1480

Wątek: Filtry polaryzacyjne

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Witam,

Na dniach kupuję kołowego polara do 24-105 - po lekturze tego wątku i testów wybrałem Marumi DHG Circular Slim 77mm. I teraz mam pytanie - czy warto dopłacać 120zł do wersji Super (dodatkowe powłoki WPC (Water Proof))? W tym rozmiarze robi się już wtedy niestety kwota 350-370zł.

Pzdr
    Było 50D + 24-105/4L + 85/1.8, jest D700+50/1.4+80-200AF-S

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ts147 Zobacz posta
    Witam,

Na dniach kupuję kołowego polara do 24-105 - po lekturze tego wątku i testów wybrałem Marumi DHG Circular Slim 77mm. I teraz mam pytanie - czy warto dopłacać 120zł do wersji Super (dodatkowe powłoki WPC (Water Proof))? W tym robi się już wtedy niestety kwota 350-370zł.

Pzdr
    Ja mam raczej przykre doświadczenia z polarem marumi 82 mm WPC -miał przykrą brązowa dominantę czego nie obserwowałem na B+W i heliopan.
    Zawsze lepiej mieć dodatkowe powłoki ale ja bym tego polara więcej nie kupił :-D.

Awatar Qamar
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam,

Dzisiaj otrzymałem drugiego Kasemanna. Niestety rusza się tak samo jak poprzedni i mogę wysunąć jedną część z drugiej na milimetr. Gdyby jeszcze jakiś posiadacz Kasemanna w wersji nieslim się wypowiedział, czy u niego też tak jest, bo bardzo mnie to zaskoczyło. Albo to drugi filtr zepsuty albo sklep zwyczajnie odesłał do mnie ten sam egzemplarz, licząc że się nie zorientuję?
    Pozdrawiam
    Qamar

Uzależniony

Domyślnie

Może dostała się komuś cała paczka walniętych B+W? Sklep sprawdzony? Oferta nie z "najtańszych na rynku" (czy. "drugi sort nie wiadomo skąd")?

Co się dzieje? Heliopan daje ciała w testach (optyczne.pl), B+W popełnia błąd gruby (ten sam test), do tego "delikatne" slim'y... a teraz jeszcze to? Czyżby tak ciężko było upilnować te "szybki" za taką kasę? Trzeba się chyba zacząć przyglądać zagranicznym forom :-?

Uprawnienia umieszczania postów