Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 74

Wątek: wbudowana lampa i slub

Miasto
    GDAŃSK

Domyślnie

Nie rzecz w tym czym świecisz tylko jak i po co. Używałem kartonowego odbłyśnika skierowującego światło wbudowanej lampy na sufit. Z tym, że wczasie ślubu głupio latać z kartonikiem.
    Elegancki dyfuzor w postaci płytki lub półwalca z dobrej jakości półprzeźroczystego tworzywa z napisem w narożniku CANON pomoże doświetlić sceny 4-5 metrowe. Aż dziwne, że nie ma takich gadżetow.
    Zdjęcia robić - zostałeś wyróżniony.:-P
    450D, 24-105 L, 75-300 IS, kit, 2 lampy Canon.

Bywalec
    Miasto
    Kamienna Góra/Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BELFER Zobacz posta
    Nie rzecz w tym czym świecisz tylko jak i po co. Używałem kartonowego odbłyśnika skierowującego światło wbudowanej lampy na sufit. Z tym, że wczasie ślubu głupio latać z kartonikiem.
    Elegancki dyfuzor w postaci płytki lub półwalca z dobrej jakości półprzeźroczystego tworzywa z napisem w narożniku CANON pomoże doświetlić sceny 4-5 metrowe. Aż dziwne, że nie ma takich gadżetow.
    Zdjęcia robić - zostałeś wyróżniony.:-P
    Nie wiem dlaczego głupio czy wstyd Sam używam dość często kartki na normalnej lampie.

Co najciekawsze parę dni temu na Viasat History leciał program o fotografach, gościu (jakiś tam ceniony artysta co za fotkę bierze po kilkaset tysięcy dolarów) właśnie też sobie latał z kartką przypiętą gumką do lampy.

Do tego takie softboxy na wbudowana lampę są popularne w kompaktach jak ktoś się bawi w makro. Najczęściej wykonane z kartonu, okładek z teczek itp.

Więc jak się nie ma wyboru, a może pomóc to nie widzę problemu. Osobiście wolał bym latać z tekturą na aparacie niż oddać spierniczone zdjęcia - ot dopiero był by wstyd...

Bywalec Awatar ds74
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

A ja ostatnio popełniłem taki hardcore na chrzcie z z moim 1000D i kitem. Zawodowca nie było tylko jeszcze 2 babcie z małpkami więc i tak wyglądałem najprofesjonalniej . Preselekcja czasu na 1/40 ( wkońcu to nie były zawody sportowe) iso 800, +2/3ev, a przysłonę to i tak aparat otwierał na maxa. Po małych poprawkach na kompie nawet dało się to oglądać.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Nawet dało się to oglądać
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Bywalec Awatar ds74
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    Nawet dało się to oglądać
    Czepiasz się, było całkiem ok

Bywalec
    Miasto
    Kamienna Góra/Wawa

Domyślnie

Tjaaa tylko na ślubie jak panna młoda będzie miała białą suknie i przyjara w nią prosto z lampy to będzie to wyglądało suuppppeeerrrr..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

po co 1/200 ? , jesli 1/60-1/80 to nie sala weselna , przy 350d faktycznie lepiej iso800 , f 2.8 i wyzej to juz w ogole nie ma co , tak czy owak marnie to widze jak reszta
    no comment...

Bywalec
    Miasto
    Kamienna Góra/Wawa

Domyślnie

a ja nie wiem po co się rozwodzić nad ustawieniami jak to wszystko zależy od konkretnej sytuacji. Nie ma w fotografii uniwersalnych ustawień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

mowa o tym co max da sie z tego sprzet wycisnac ;]
    no comment...

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów