Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 69

Wątek: 5d przebieg 250 000 klapnięc - czy warto kupić

Zablokowany

Domyślnie

Nie chcę rozgrzeszać sprzedającego, ale takich maili w/s ,,szczegółowych i licznych'' zdjęć dostał pewnie dziesiątki. Mi by się nie chciało po 100 razy wysyłać kolejnych sampli. Inna sprawa, że w swoich aukcjach staram się dawać zawsze kilka zdjęć oferowanego przedmiotu - dość szczegółowych i zalinkować sensowne sample. Ale dziesiątki próśb: ,,a jeszcze iso 200'', ,,ja jeszcze coś na bocznym puncie'' etc. nie lubię. Zawsze najlepiej w razie wątpliwości ścierającej się z silną pokusą, po prostu pojechać po puszkę osobiście. Albo odpuścić.

Zablokowany

Domyślnie

Daruj sobie ten egzemplarz!
    Szczerze to taki przebieg mnie wcale nie dziwi. Mam znajomka, ktory dochodzi juz do 200.000. Co prawda mysli pomalu o MarkII ale jakos "staruszek" nie chce mu sie popsuc

Swojego kupilem niedawno z 4,4k z przebiegiem 12k, tez studyjny, stan praktycznie idealny...

Pozdr.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Mi by się nie chciało po 100 razy wysyłać kolejnych sampli.
    A jaki problem zamieścić na jakimś FTP-ie lub na zwyczajnej stronie zdjęcia sprzętu oraz zdjęcia testowe i umieścić odnośnik w aukcji? Przecież mógł przygotować powiedzmy 20-30 zdjęć zamieścić je w sieci i mieć spokój z odpisywaniem na tego typu e-maile.
    EOS + Speedlite

Bywalec Awatar 3voQ
    Miasto
    LDZ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Nie chcę rozgrzeszać sprzedającego, ale takich maili w/s ,,szczegółowych i licznych'' zdjęć dostał pewnie dziesiątki. Mi by się nie chciało po 100 razy wysyłać kolejnych sampli. Inna sprawa, że w swoich aukcjach staram się dawać zawsze kilka zdjęć oferowanego przedmiotu - dość szczegółowych i zalinkować sensowne sample. Ale dziesiątki próśb: ,,a jeszcze iso 200'', ,,ja jeszcze coś na bocznym puncie'' etc. nie lubię. Zawsze najlepiej w razie wątpliwości ścierającej się z silną pokusą, po prostu pojechać po puszkę osobiście. Albo odpuścić.
    faktycznie jest to dość irytujące:/ - z drugiej strony jakby podesłali 3 foty tego body to by chyba się zbytnio nie przepracowali. Tym bardziej iż wczoraj twierdził, że nie ma żadnego szkła, żeby podpiąć i nagle 135@f2 się znalazło. Znalazło się szkło, więc pewnie znalazło by się body od tego szkiełka.

4k dałbym za 5d w niezłym stanie...nie zależało by mi pewnie na pieniążkach tak bardzo jakbym zarabiał na foceniu... w moim przypadku to jednak tylko pasja:-]
    3voQ

Canon EOS 5D mk II + 5D + 500D+ sLoiki 16-400 [1.4-2.8]+ balast

----------------------------------------------------------------
    Fotografia ślubna Łódź - zdjęcia ślubne, chrzest, komunia

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 3voQ Zobacz posta
    4k dałbym za 5d w niezłym stanie...nie zależało by mi pewnie na pieniążkach tak bardzo jakbym zarabiał na foceniu... w moim przypadku to jednak tylko pasja:-]
    Heh... Żeby jeździć Porshe wcale nie trzeba ścigać się w rajdach

Bywalec Awatar 3voQ
    Miasto
    LDZ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tatakazika Zobacz posta
    Heh... Żeby jeździć Porshe wcale nie trzeba ścigać się w rajdach
    fakt!

niektórzy wykorzystają parametry takiego Porsche a inni jak np. p.Doda kupują na pokaz. Jak Ci TT nie wystarcza to zbierasz na Porsche i nie możesz się już doczekać aż wsiadziesz za stery nie koniecznie nowego...ale co tu dywagować...jedno jest pewne, brakuje gotówki na nowy więc trzeba szukać "okazji" - ważne, żeby nie wjechać na mine podczas poszukiwań..

dzięki Panowie za pogawędkę - generalnie odpuszczam tą "ciepłą bułeczkę" i szukam dalej.
    3voQ

Zablokowany

Domyślnie

Dokladnie!
    Sprzedaj to co masz w podpisie i ciesz sie FF :P

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Przecież mógł przygotować powiedzmy 20-30 zdjęć zamieścić je w sieci i mieć spokój z odpisywaniem na tego typu e-maile.
    poniekad racja ale zawsze znajdzie sie paru geniuszy ktorzy chcieliby najlepiej foty macro z kazdego cm kwadratowego.. sprzedawalem kiedys 350d to gosc specjalnie przyjechal z gliwic, testowal body przez godzine, czepial sie kazdej *******y (ze niby 3 hot pixle sa, ze pylek na matrycy przy f22 itp.) a w koncu kupil na innej aukcji aparat w ciemno (z drugiego konca Polski) bo byl 50 zl tanszy

od tego momentu szkoda mi po prostu czasu na takich oszołomów i zaczalem rozumiec podejscie niektorych sprzedajacych
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 15-07-2009 o 11:51

Bywalec Awatar 3voQ
    Miasto
    LDZ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    od tego momentu szkoda mi po prostu czasu na takich oszołomów i zaczalem rozumiec podejscie niektorych sprzedajacych
    we wszystkim trzeba zachować umiar - nie ogarniam jednak takiego problemu jak wykonannie 2-3 zdjec body i nawet na pytanie od wielu potencjalnych klientow o foty - moglby tymi fotami zaspokajac chociazby minimalnie głód ciekawości przyszłych potencjalnych nabywców..cóż widocznie nie zależy tej firmie na sprzedaży tak bardzo. Pracownik widocznie ma stałą pensję, nie płacą mu prowizji i ma wszystko głęboko w poważaniu, w cale mu się nie dziwię.
    3voQ

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

pewnie i tak wychodza z zalozenia ze i tak ktos kupi wiec po co sie produkowac

i wiesz co - czasem ta technika sie wyjatkowo dobrze sprawdza ;-)

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów