Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Ma ktoś 28-105USM pod FF?

Zablokowany

Domyślnie Ma ktoś 28-105USM pod FF?

Zbliża się mój wakacyjny wyjazd, a nie zamierzam targać całej szklarni i szukam czegoś taniego na urlop pod FF. Czy ktoś z was używa(ł) canonowskiego 28-105 3,5-4,5 pod pełną klatą. Jak to się zachowuje? Miałem takie szkło dawno temu, ale na 350d i nie mam zakupowej pewności. Będę wdzięczny za jakieś opinie i sample. Może się jeszcze komuś przydadzą.

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Ja go używałem na kliszy jeszcze i byłem bardzo zadowolony. Najlepszy z tanich zoomów Canona moim zdaniem. Zresztą na 10D też bardzo dobrze się sprawował.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Zablokowany

Domyślnie

Właśnie bardzo ciekawi mnie jak on się zachowa pod 5d lub ds-em. Jeśli znośnie to może sobie sprawię takiego spacerniaka.

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

ja używałem 28-135 pod analogiem , a potem pod 350D . Było baardzo OK. Ale to była ta pierwsza, solidna seria (kupiony jakieś 8-9 lat temu). Teraz to jest plastik; niemniej szkło chyba zostało to samo....
    Pod 5dMk2, biegam na wakacjach z 24-105.
    Ostatnio edytowane przez ARN ; 13-07-2009 o 09:50

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

sie podepne pod pytanie, tylko ze o 24-85, bo mi zakres nieco bardziej a i filtry sobie przeloze w razie czego.
    www albo tez flickr

Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Jedyną wadą jaką pamiętam było to, że po dłuższym używaniu zaczęły wychodzić luzy (to w końcu plastik). Natomiast z zalet to to, że nie trzeba było go zbytnio przymykać. No i gabaryty.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    ja używałem 28-135 pod analogiem , a potem pod 350D . Było baardzo OK. Ale to była ta pierwsza, solidna seria (kupiony jakieś 8-9 lat temu). Teraz to jest plastik; niemniej szkło chyba zostało to samo....
    Ja , pod 5dMk2, biegam na z 24-105.
    Ja pytam raczej o 24-105, oczywiście nie ten plastik fantastik, tylko wersję F3,5-4,5. Gdyby ktoś mógł mnie poratować opinią lub fotkami to będę rad wielce

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    sie podepne pod pytanie, tylko ze o 24-85, bo mi zakres nieco bardziej a i filtry sobie przeloze w razie czego.
    Ja mam 24-80 mm ze starego analoga. Fotki dosyć fajne wychodzą. Oczywiście na 5d. Na cropie nie sprawdzałem.
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Zablokowany

Domyślnie

U mnie pod 350d zachowywało się to

tak na F10

http://www.michalwisniewski.net/SAMPLE/prof.jpg

a tak na pełnej dziurze
    http://www.michalwisniewski.net/SAMPLE/prof2.jpg

Ale zależy mi na samplach z FF-a

Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez preinwher Zobacz posta
    Ja mam 24-80 mm ze starego analoga. Fotki dosyć fajne wychodzą. Oczywiście na 5d. Na cropie nie sprawdzałem.
    Tzn. 24-85 czy 28-80? Bo 24-80 to nie było...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów