ooo to ja się może jeszcze coś zapytam
Warto dokładać kasę do IS w 70-200 2.8, miał ktoś może oba te szkła na stanie ? Różnica dość spora pytanie czy warto..
ooo to ja się może jeszcze coś zapytam
Warto dokładać kasę do IS w 70-200 2.8, miał ktoś może oba te szkła na stanie ? Różnica dość spora pytanie czy warto..
Brak jednej małej niewinnej czerwonej literki "L " W nazwie obiektywu i takie zamieszanienastępnym razem będę pamiętał o tym jakże istotnym szczególe
Oki to w takim razie dzięki za podpowiedzi . Zakupię ta eLeczkę .
Jeśli fotografowałeś w miejscach gdzie chciałbyś tym szkłem zejść na czasy dłuższe niż 1/200 (przy ogniskowej 200mm) to tak
(np na halach - ale jak fotografujesz sport to i tak musisz trzymać krótkie czasy więc i użycie stabilizatora nie jest konieczne.
Przede wszystkim odpowiedz sobie na pytanie ile zdjęć zepsułeś/ nie zrobiłeś nie mając stabilizatora. i czy jego obecność poprawiłaby sytuację .
he he generalnie jeśli chodzi o Canona EOS nie miałem takiego szkła, ale zawsze brakowałoDlatego myślę nad zakupem i się pytam
Najdłuższe jakie używałem to 300-tka przy zenicie
do tego też dwusetki ale przy starszych analogach
Chodzi mi bardziej czy poprawa komfortu jaki oferuje ten stabilizator jest warta dopłaty... (testy znam) ale chodzi mi bardziej o opinie z praktycznego używania w terenie![]()
Jak masz kasę to kupuj .
Według mojego porzekadła : "Lepiej mieć i nie używać niż nie mieć a zaszłaby potrzeba użycia "a co do praktycznych opinii w terenie to się nie wypowiem.
Ale wypowiem się odnośnie stabilizacji kita w terenie .
Bardzo to poprawia komfort przy dłuższych czasach .
Parę dni temu robiłem wieczorem przy ładnym niebie parę grupówek .
ISO 400 , czas 1/10 ogniskowa około 24mm i dopalenie lampą na druga kurtynę . I fotki wyszły nawet nawetnie musiałem się martwić o poruszenia z mojej strony .
Ale w moim przypadku jakbym nie miał wsparcia IS-a to poleciałbym krótką serią i też miałbym stabilizator.
A w przypadku gdybym miał wydać na samego IS 1500 to sam bym się zastanawiał . (tym bardziej że w ciemniejszych miejscach operuję stałkami)