Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Kamienna Góra/Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Niestety, w trybach LV silent, czyli tam, gdzie migawka nie ma wpływu na początek naświetlania, lampa nie jest wyzwalana w ogóle Zakleiłem styki ETTL i sprawdziłem na 40D. Obawiam się, że w 5dmkII będzie podobnie...
    ooo dzięki za cenną uwagę - będzie przydatna.
    tzn. nie jest wyzwalana tym dużym pinem tylko przez E-TTL ? ma się rozumieć...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tplewa Zobacz posta
    ooo dzięki za cenną uwagę - będzie przydatna.
    tzn. nie jest wyzwalana tym dużym pinem tylko przez E-TTL ? ma się rozumieć...
    Tak, duży pin wydaje się być sprzężony z pierwszą kurtyną migawki. Jak ta nie jest używana (silent mode) to i wyzwalania ni mo
    Przy ETTL nie ma problemu. Lampion błyska (oczywiście ograniczenie do 1/250 wtedy działa).
    .

Bywalec
    Miasto
    Kamienna Góra/Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Tak, duży pin wydaje się być sprzężony z pierwszą kurtyną migawki. Jak ta nie jest używana (silent mode) to i wyzwalania ni mo
    Przy ETTL nie ma problemu. Lampion błyska (oczywiście ograniczenie do 1/250 wtedy działa).
    To ja jeszcze postaram się coś wymajstrować i zobaczyć po jakim czasie jest błysk. Ciekawi mnie po ilu faktycznie następuje w przypadku E-TTL i wyzwolenia z migawki. Bo tak jak wspominałem różnica pomiędzy wysłaniem komendy błysku po E-TTL, a zwarciem pinu do masy to ok. 4ms (cholernie duża).

Uprawnienia umieszczania postów