Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 75

Wątek: Przebieg migawki

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mogłeś np załadować kartę z innego aparatu i w ten sposób Twój przejął inną numerację.
    Niestety nie, karta była nowa, z resztą po wyjęciu karty pokazywało ten sam wynik, a co za tym idzie karta nie ma z tym nic wspólnego.
    Canon EOS 450D + 18-55 IS

Zablokowany

Domyślnie

sebag- heh, dzieki, wlasnie chodzilo mi o potwierdzenie bo u mnie tez cos dziwne wyniki; tez mnie dziwi ze do sieci nic nie przeniklo z softu do spr puszek z digic II; czyzby ktos milczal oczekujac jakiejsc rekompensaty ? ...

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeromax Zobacz posta
    Niestety nie, karta była nowa, z resztą po wyjęciu karty pokazywało ten sam , a co za tym idzie karta nie ma z tym nic wspólnego.
    To, że karta była nowa jeszcze o niczym nie świadczy. Formatowałeś ją przed pierwszym użyciem?
    A poza tym karta ma duuuużo wspólnego z numeracją w aparacie. Raz włożysz z innego body i nawet jak masz w swoim ciągłe numerowanie, to już je trafi zong. Poczytaj sobie w innych wątkach.

Rubio, ja chętnie bym zrekompensował, nawet bardzo

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To, że karta była nowa jeszcze o niczym nie świadczy. Formatowałeś ją przed pierwszym użyciem?
    Nie była formatowana, ale kurcze po wyjęciu ten sam wynik, to chyba w puszce zapisuje, a nie z karty zbiera info ile przebiegu.
    Canon EOS 450D + 18-55 IS

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam
    Używam 40DShutterCount i bez zastrzeżeń liczy przebieg migawki w moim Canonie Rebel XSi (Eos 450D). Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebag Zobacz posta
    A poza tym karta ma duuuużo wspólnego z numeracją w aparacie.
    Jeżeli chodzi o faktyczny przebieg migawki zapisywany w wewnętrznej pamięci korpusu to numeracja zdjęć "wymuszona" przez daną kartę nie ma tutaj kompletnie nic do rzeczy. Karta zmienia jedynie numerację zapisywanych na nią plików, oraz tą którą widzisz na wyświetlaczu.
    EOS + Speedlite

Zablokowany

Domyślnie

axk dobrze gada; karta nie ma zbyt wiele do rzeczy jesli sie owe karty zmienialo i jesli sie nie jest 1 wlascicielem body;

Domyślnie

A więc tak,jestem trochę zmieszany robiłem tak jak w instrukcji na stronie http://zecoj.com/ i wyszło mi 64520,czy jest to prawdziwy nie wiem bo kupiłem body z drugiej ręki,sprzedawca zapewniał że jest nie więcej niż 15000 klapnięć,ja dołożyłem 3000 od siebie więc rachunki się nie zgadzają .Dziwne jest to że zrobiłem kilka zdjęć jedno po drugim więc jakby nie patrzeć ten licznik powinien zwiększyć się o ilość zrobionych zdjęć a on o dziwo stoi w miejscu.Nie wiem,na początku się tym przejmowałem,teraz mi to zwisa i powiewa,jak padnie to padnie,nie mam na to wpływu ale niech się wypowiedzą jacyś inni użytkownicy 20d,30d i 400d,może im pokaże dobry wynik
    30D + 17-40L+ Plástico Fantástico

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostrowin Zobacz posta
    ...niech się wypowiedzą jacyś inni użytkownicy 20d,30d i 400d,może im pokaże dobry wynik...
    Nie, nie pokaże im "dobrego wyniku". Po raz tysięczny : prawdziwy przebieg migawki w tych modelach można sprawdzić tylko i wyłącznie w serwisie Canon-a (chyba że ktoś dysponuje programem jakiego używają w serwisie, w co wątpię). Żadne inne oprogramowanie nie pokaże poprawnej wartości przebiegu. Na forum wiele osób eksperymentowało z różnymi programami i zawsze próby takie kończyły się fiaskiem.
    EOS + Speedlite

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Karta zmienia jedynie numerację zapisywanych na nią plików, oraz tą którą widzisz na .
    Axk, zgadza się. Ale my właśnie tylko to widzimy. Przecież do tej wewnętrznej pamięci nie mamy dostępu. Więc jeżeli ktoś chciałby opierać się tylko na numeracji plików lub na tym co pokazuje wyświetlacz, to każde użycie innej karty ma znaczenie.

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów