Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Witam Panie Tomku

S1932 dla formalności
    To o wyświetlaczach TN to się odnosiło do podświetlania LED czy do opisywanej przeze mnie niechlubnej właściwości ekranu w posiadanym HP ??

Przeczytałem kiedyś, że HP albo Sony wypuściło serię laptopów właśnie z "podświetleniem LED", co miałoby predestynować ten sprzęt właśnie do zadań foto, gdy więc zobaczyłem taki opis w ofercie laptopa z ok. 3K pomyślałem z nadzieją, że być może technologia ze specjalistycznego sprzętu "trafiła pod strzechy".... ??

Pozdrawiam

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
    S1932 dla formalności
    Pamięć zawodna.

To o wyświetlaczach TN to się odnosiło do podświetlania LED czy do opisywanej przeze mnie niechlubnej właściwości ekranu w posiadanym HP ??
    Wszystkich współczesnych laptoków. Nowe podświetlenie nic nie zmienia w kwestii słabej charakterystyki kątowej wyświetlaczy w notebookach.

Przeczytałem kiedyś, że HP albo Sony wypuściło serię laptopów właśnie z "podświetleniem LED", co miałoby predestynować ten sprzęt właśnie do zadań foto, gdy więc zobaczyłem taki opis w ofercie laptopa z ok. 3K pomyślałem z nadzieją, że być może technologia ze specjalistycznego sprzętu "trafiła pod strzechy".... ??
    Niestety, nie jest tak pięknie. O LED wypisuje się niestworzone bzdury, a w rzeczywistości, na jakość, w kontekście naszych zastosowań, nie ma żadnego istotnego wpływu.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Bywalec Awatar Tomek_P
    Miasto
    Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Niestety, nie jest tak pięknie. O LED wypisuje się niestworzone bzdury, a w rzeczywistości, na jakość, w kontekście naszych zastosowań, nie ma żadnego istotnego wpływu.
    Dodam jeszcze, że pewnego czasu polując na Macbooka Pro szukałem i szukałem czy aby warto płacić więcej za 3gen i podświetlenie LED, jak się okazało absolutnie nie warto.MacBook Pro vs MacBook Pro (LED)

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomek_P Zobacz posta
    Dodam jeszcze, że pewnego czasu polując na Macbooka Pro szukałem i szukałem czy aby warto płacić więcej za 3gen i podświetlenie LED, jak się okazało absolutnie nie warto.MacBook Pro vs MacBook Pro (LED)
    A Rob ma trochę inne zdanie > http://www.robgalbraith.com/bins/mul...146&sr=hotnews
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    Inne? Przecież właśnie pisze, że nie warto, bo wg niego glossy, niezależnie od rodzaju podświetlenia się do foto nie nadaje. A wersji nie-glossy w MacBook Pro nie ma.

"How much of a problem this will be is dependent on where you use your laptop and how much reflections raise your blood pressure. For us, they're a deal-stopper on both desktop and laptop displays that we intend to use for regular photo work. Simply put, gloss sucks."
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 09-07-2009 o 10:18
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Inne? Przecież właśnie pisze, że nie warto, bo wg niego glossy, niezależnie od rodzaju podświetlenia się do foto nie nadaje. A wersji nie-glossy w MacBook Pro nie ma.[/I]
    Jest ani-glare w 17", dlatego przytoczyłem ten link, jest tam nawet porównanie.

Oczywiście "gloss sucks"
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Domyślnie

Witajcie, na przełomie czerwca-lipca będe miała możliwość kupić w USA laptopa w związku z tym zaczęłam się zastanawiać narazie orientacyjnie na jakie modele zwrócić uwagę. Laptop ma być do uzytku ogólnego, ma być wydajny jeśli chodzi o zgrywanie i jakieś tam wstepne (hobbystyczne) obrabianie dużej ilości zdjęć). Mniej więcej wiem czego szukam, ale praktycznie każda firma ma cos takiego wśród swoich modeli, więc pierwsze pytanie jak wybrać firmę, czym się kierować Szczerze mówiąc obecnie najbardziej skierowuję się ku laptopom Dell, ale jeśli by mnie ktoś zapytam nie potrafię w 100% odpowiedzieć czy jakiś Sony czy też Toshiba nie byłyby lepsze więc prosze o rozwianie tej pierwszej wątpliwości.

A narazie drugie pytanie to czy miał ktoś do czynienia z lapkiem Dell Precision M4400 ? czytałam pochlebne recenzje, parametry myślę, że też ok, ale słyszałam tez o głośnej pracy i średniej baterii macie na ten temat jakieś informacje? Będe wdzięczna za wszelkie wskazówki.
    40d | c18-55 IS | c24/2.8 stm

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MagdaS Zobacz posta
    A narazie drugie pytanie to czy miał ktoś do czynienia z lapkiem Dell Precision M4400 ? czytałam pochlebne recenzje, parametry myślę, że też ok, ale słyszałam tez o głośnej pracy i średniej baterii macie na ten temat jakieś informacje? Będe wdzięczna za wszelkie wskazówki.
    Tego nie, ale przez jakiś czas miałem wspomniany M90 - szczerze mówiąc to kupowanie tego rodzaju kompa (szczególnie po takiej cenie) jest całkowitą pomyłką. Komputer jest duży, ciężki i całkowicie niemobilny (ten może bardziej bo jest mniejszy niż M90) i słabszy od stacjonarnego za połowę jego ceny a monitor się do niczego nie nadaje jak w każdym innym lapku...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Tego nie, ale przez jakiś czas miałem wspomniany M90 - szczerze mówiąc to kupowanie tego rodzaju kompa (szczególnie po takiej cenie) jest całkowitą pomyłką. Komputer jest duży, ciężki i całkowicie niemobilny (ten może bardziej bo jest mniejszy niż M90) i słabszy od stacjonarnego za połowę jego ceny a monitor się do niczego nie nadaje jak w każdym innym lapku...
    Dzięki, a w takim razie jakie alternatywy? Jeśli chodzi o cenę to nie będę kupowała go po polskiej cenie, ponieważ planuję zakup w USA a tam są one dużo niższe.
    40d | c18-55 IS | c24/2.8 stm

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Gdybym miał możliwość zakupu w USA to celował bym tylko w produkty Apple. Najlepiej Macbook Pro.

Uprawnienia umieszczania postów