Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Strasznie wysoka wartość przysłony ://

Coś już napisał Awatar giltoniel
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stacho85 Zobacz posta
    suchy wsadz sobie swoje porady w buty, bedziesz wyzszy, jak jestes taki madry to mozemy pogadac na zywo o zyciu, zobaczymy czy sie bedziesz tak wymadrzal. po to jest forum, jak masz problem to nie odpisuj, nie lubie ludzi takiego pokroju jak ty.
    Niestety po przeczytaniu tego postu miałem podobne skojarzenia, jak suchy. No bo po jakiego grzyba jechać na iso400 i Tv w tych warunkach?? Dlatego miast się na suchego pluć i unosić może rzeczywiście czas poczytać co nieco? Na początek polecam "Ekspozycję bez tajemnic" Petersona. Odpowie na wiele innych tego typu pytań, które na bank się zrodzą.

Domyślnie

Dla mnie wszystko ok z tymi zdjęciami pod względem naświetlania... co do komentarza Suchego... sorry, ale gość ma rację... kup sobie dowolną książkę o fotografowaniu lustrzanką, ew. poszperaj w poradnikach na forum, czy w sieci... brakuje Ci kolego podstaw... nie rozumiem zdenerwowania i jakichś niskich form pogróżek...
    Suchy zadał 3 dobre pytania...
    Po co używałeś tryb Tv? - po co był Ci konkretny nastawiony czas? Po co Iso 400?
    Potrafisz na nie sensownie odpowiedzieć?

Jeśli tak to jestem pewien, że i Suchy i ja i wszyscy inni którzy się uśmiechnęli pod nosem czytając wątek przeproszą za pomyłkę...
    40d + 17-40/4L + 70-200/4L

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

w trybie TV 40d chodzi od 400 do 800.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    w trybie TV 40d chodzi od 400 do 800.
    Toz to nieuzywalne!

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

suchy wsadz sobie swoje porady w buty, bedziesz wyzszy, jak jestes taki madry to mozemy pogadac na zywo o zyciu, zobaczymy czy sie bedziesz tak wymadrzal. po to jest forum, jak masz problem to nie odpisuj, nie lubie ludzi takiego pokroju jak ty.
    A ja nie lubię ludzi takiego pokroju jak ty.
    Forum to nie przedszkole, więc się tak nie zachowuj. Na forum pomagamy rozwiązywać problemy a nie uczymy fotografowania od podstaw - do tego służą instrukcje, książki i online'owe poradniki (np http://www.szerokikadr.pl/poradnik/ ).
    Zajrzyj tam, poczytaj, ale nie wyskakuj więcej z takimi dziecięcymi tekstami, pogróżkami, bo jeszcze ktoś cię serio potraktuje i naprawdę na żywo ci się krzywda stanie...

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

stacho85 wyluzuj takich jak Ty przewija się tu masa więc po co te uniesienia ,nastawy faktycznie przesadzone na maxa , ale można podratować spokojnie a jeśli robiłeś w RAWie to tym bardziej.

Vitez dzięki. Fajnego linksacza wstawiłeś wiedzy nigdy za wiele
    Pozdrawiam...
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Toz to nieuzywalne!
    Nie wiedziałeś, że autoiso w Canonach jest do kitu?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

suchy wsadz sobie swoje porady w buty, bedziesz wyzszy, jak jestes taki madry to mozemy pogadac na zywo o zyciu, zobaczymy czy sie bedziesz tak wymadrzal. [/url]
    Znaczy grozisz???
    Bo ja chętnie suchego zastąpię
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Już przestańcie mnie bronić

W życiu nie korzystałem z "Auto Iso" i z tego co widzę to dobrze Ostatnio przerzuciłem się na manual w plenerze, co wszystkim polecam. Z tego co zauważyłem, to i w 400d i w 5d Canon zawsze robi ciut za ciemne zdjęcie na Av. Poczucie, że samemu dobrało się parametry jest bardzo przyjemne i daje pełną kontrolę nad ekspozycją.
    Skasowali mi ;(

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez suchyHc Zobacz posta
    Z tego co zauważyłem, to i w 400d i w 5d Canon zawsze robi ciut za ciemne zdjęcie na Av. Poczucie, że samemu dobrało się parametry jest bardzo przyjemne i daje pełną kontrolę nad ekspozycją.

Dokładnie, tylko manual.
    Chociaż ja miałem zupełnie odmienne odczucia co do AV - zdjęcia często były lekko prześwietlone.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów