Pokaż wyniki od 1 do 10 z 647

Wątek: Nowy Olo (i Zuiki)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja wierzę, że dla niektórych D700 jest wzorem no ale co za problem iść do sklepu ulżyć kieszeni i sobie
    Przepraszam, ale jakiej jednej zmiany oczekiwaliśmy jeśli chodzi o 5DII
    podpowiedź: nie dostaliśmy...

8). Natomiast ani D3 ani D300 czy tym bardziej D700 to nie była rewolucja.
    Pisałem o D300, puszce, którą (z gripem - kl/s) kupiłby/czeka "każdy" PRO, gdyby miała bagnet EOS. Profesjonalny układ AF w kropie (Sodom na chwilę niech przyjmie, że ten układ jednak działa) - ile było kotletów od czasu 20D? Gdzie jest EOS krop-puszka z wbudowanym ST-E2?

To po prostu puszki do których Nikon wsadził sprawdzone rozwiązania trochę je modernizując i wielka chwała im za to. Ale nic więcej.
    Nie, D300 to imho ta puszka, dzięki której 60D nie będzie wyglądał jak kolejny kotlet.
    To pierwszy prosumer z M/A (Sigma ready), normalnym LCD, ISO 6400, itd.
    D3 to przeskok nie rewolucja - przeskok z D2h na FX (14-24, 200/2 ready), czy na ładne ISO 6400.

Jak masz siłę i chęci to pomóż akustykowi na sąsiednim forum bo tu zaraz przyjdzie ten, no wiesz kto i będzie ciął brzytwą jak łysy premier
    the silence is deafening

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Przepraszam, ale jakiej jednej zmiany oczekiwaliśmy jeśli chodzi o 5DII
    podpowiedź: nie dostaliśmy...
    poza tymi, ktore w mk2 wprowadzono, to ja mam kilka takich "niedostanych" na liscie. najbardziej wpieniajaca bedzie brak pelnych uszczelnieni. w dalszej kolejnosci guziora MLU. ewentualnie drabinki na +/3 EV. poza tym... bez jaj... to jest tylko korpus do landszaftow czy studia. no chyba nikt nie oczekiwal w nim dzialajacego AF?

nie no... ale tak serio... nawet jak sobie popstrykam samoloty starutkim 30D to siegajac po stare 5D czuje sie, ze to nie jest miss predkosci. AF, fps-y czy wszelkie opoznienia 5D ma zauwazalnie wolniejsze (no dobra, moze AF ciutke szybciej zaczyna). ale w jego "natywnych" zastosowaniach, ten korpus jest niemal dokladnie taki jak trzeba. brak mu paru landszafciarskich bajerow, ale za te pieniadze (ponizej 900 EUR) to naprawde az tak mnie nie boli...

D3 to przeskok nie rewolucja - przeskok z D2h na FX (14-24, 200/2 ready), czy na ładne ISO 6400.
    jedni mowia o rewolucji, inni mowia o wyciagnieciu glowy z piasku i zaprzestawaniu sciemniania, ze crop jest swietym Graalem

Jak masz siłę i chęci to pomóż akustykowi na sąsiednim forum bo tu zaraz przyjdzie ten, no wiesz kto i będzie ciął brzytwą jak łysy premier
    "daj Pan spokoj z tym ministrem... stare dzieje... "
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 25-06-2009 o 12:05
    www albo tez flickr

Agent Orange
    Guest

Domyślnie

Pisałem o D300, puszce, którą (z gripem - kl/s) kupiłby/czeka "każdy" PRO, gdyby miała bagnet EOS.
    To nie tylko kwestia gripa, ale też i zasilania. D300 nawet z gripem, nie osiąga 8kl/s z oryginalną baterią EN-EL3a. By uzyskać 8 kl/s, jesteś skazany na paluszki, bądź zakup EN-EL4, a co dalej idzie: ładowarki do niej, oraz nowego zamknięcia akumulatora w gripie. Robi się coraz drożej. A CAM3500 też ma wady, w postaci dziwnego lagowania i przycinania. Do tego dochodzą słabe punkty boczne(które nie wiedzieć czemu nie są krzyżowe, w serii D2 były), szczególnie przy współpracy z lampą. D300 został zaprojektowany jako uzupełnienie do D3, choć wielu użytkowników D2x, zamieniło go na D300, z racji używalnego wysokiego iso. Choć na niskich czułościach, D300 z D2x i D2xs przegrywa.
    Ostatnio edytowane przez Agent Orange ; 25-06-2009 o 15:15

Uprawnienia umieszczania postów