Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Kenko 1.5x Teleplus DG - co?

Mieszany widok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    problem w tym ze czasem nie da sie tego inaczej sprawdzic
    Zamawiasz w sklepie przez internet i jeśli nie spełnia Twoich oczekiwań to masz prawo do zwrotu towaru bez podania jakiejkolwiek przyczyny w okresie do 10 dni od otrzymania towaru.

Jeśli sprzedawca by się stawiał to Rzecznik Ochrony Praw Konsumenta chętnie takowego naprostuje.

To prawo powstało właśnie dokładnie w tym celu - chronić tych kupujących, którzy nie mają możliwości na żywo, przed zakupem sprawdzić czy dany towar im będzie odpowiadał.

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Domyślnie

Vitez jako ze to moj wate4k dlatego odpowiadam.Nikogo nie posadzam o zla wole i nic takiego nie napisalem.Zadalem pytanine i otrzymalem odpowiedz.To ze ten konwerter nie dziala z moim body to nikogo wina i prosze nie bic piany.To forum/moje ulubione/ma sluzyc wymianie opini i tak to traktuje.Jezeli u kolegi dziala z C.40D to super.U mnie nie dziala i to ja zdecyduije co dalej.Dzieki wszystkim za pomoc.Pozdro
    Canon 1D Mk II, Canon 3000N,Canon 400/5.6L,Canon 70-200/2.8L,Canon 17-40/4 L,Sonnar 180/2.8,Manfrotto 055 PROB,M.468,Jobu Jr.Gimbal,Lowepro Mini Trekker,Lowepro 5AW,Lowepro 3 AW + zero umiejetnosci - ale sie staram.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Zamawiasz w sklepie przez internet i jeśli nie spełnia Twoich oczekiwań to masz prawo do zwrotu towaru bez podania jakiejkolwiek przyczyny w okresie do 10 dni od otrzymania towaru.
    jesli kupuje sie w sklepie to ok, ale w przypadku zakupów z drugiej reki kwestia zwrotu jest juz bardzo umowna.. w samym dziale "sprzedam" na forum jest prawie 900 ogloszen wiec tyczy sie to duzej grupy ludzi, ktorzy jednak czy chca czy nie, musza polegac tylko na opiniach i recenzjach innych..

nie wspominajac o tym ze nawet sam zakup z mozliwoscie zwrotu tez pewnie opiera sie na przeczytanych opiniach - nikt przeciez nie bedzie zamawial wszystkich dostepnych tc by droga testów wybrac ten najlepszy a reszte zwrocic ;-)

pewnie, ze internetowe testy czy posty na forum to nie wyrocznia ale takie mamy czasy ze na czyms trzeba sie oprzec.. i tak lepsze to niz marketingowy belkot producenta..

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    jesli kupuje sie w sklepie to ok, ale w przypadku zakupów z drugiej reki kwestia zwrotu jest juz bardzo umowna.. w samym dziale "sprzedam" na forum jest prawie 900 ogloszen wiec tyczy sie to duzej grupy ludzi, ktorzy jednak czy chca czy nie, musza polegac tylko na opiniach i recenzjach innych..
    Dlatego napisałem dość wyraźnie "Zamawiasz w sklepie przez internet" , jeśli nie jesteś pewien czy dany sprzęt będzie Ci odpowiadał.
    To tylko kontrargument na to że sprzętu 'znanego' tylko z opinii nie ma możliwości sprawdzić - jest taka możliwość jak widać.
    A jeśli chce się taniej używany... najpierw zamawiasz ze sklepu, nawet jak pasuje to zwracasz bez podania przyczyny, potem kupujesz ten sam model ale z drugiej ręki itp - tu ponosisz już tylko ryzyko jednostkowe że dany egzemplarz a nie model nie będzie Ci odpowiadał.
    Żeby nie było - ja tak nie robię (gdyby ktoś marudził że coś tu jest nie fair - decyzja należy do indywidualnego poczucia przyzwoitości) ... kupowałem zawsze od sprawdzonych sprzedawców z którymi zawsze bym się dogadał gdyby było coś nie tak z modelem/egzemplarzem. Ale dawno już nie kupowałem sprzętu foto .

nie wspominajac o tym ze nawet sam zakup z mozliwoscie zwrotu tez pewnie opiera sie na przeczytanych opiniach - nikt przeciez nie bedzie zamawial wszystkich dostepnych tc by droga testów wybrac ten najlepszy a reszte zwrocic ;-)
    A po co zamawiać kilka na raz? Można zamówić pod rząd. Spodoba się - zostaje, nie spodoba się - zwrot. Przecież nie mówię o zamawianiu kilku egzemplarzy tego samego modelu by je między sobą porównywać, a tylko jednego, upatrzonego modelu na podstawie opinii.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A jeśli chce się taniej używany... najpierw zamawiasz ze sklepu, nawet jak pasuje to zwracasz bez podania przyczyny, potem kupujesz ten sam model ale z drugiej ręki itp

Żeby nie było - ja tak nie robię (gdyby ktoś marudził że coś tu jest nie fair - decyzja należy do indywidualnego poczucia przyzwoitości) ...
    ja mam jednoznaczna opinie co do takich praktyk.. szanujmy sie nawzajem - to sie tyczy tez pracownikow i wlascicieli sklepów ktorych sie w ten sposob wykorzystkuje.. przepis powstal by zwrocic towar ktory kupujacemu z jakichs przyczyn nie odpowiada a staje sie narzedziem dla "testerow"

Vitez, wiem jak bardzo lubisz miec racje i ostatnie slowo wiec z mojej strony EOT ;- ) .. milego dnia :-)

Domyślnie

Witam, jakiś czas temu na jakiejś niemieckiej stronie w teście tego telekonwertera wyczytałem, że Auto Focus będzie działał wyłącznie dla przesłony 4 i mniejszych. Dla 5,6 i większych pozostaje ręczne ustawianie ostrości.
    Canon 5d mkII + Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM + Canon EF 70-200mm f/4L IS USM + Canon EF 50 f/1.4 + Canon Speedlite 580 EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zarpio Zobacz posta
    Witam, jakiś czas temu na jakiejś niemieckiej stronie w teście tego telekonwertera wyczytałem, że Auto Focus będzie działał wyłącznie dla przesłony 4 i mniejszych. Dla 5,6 i większych pozostaje ręczne ustawianie ostrości.
    bzdury.. lepiej sprawdz takie inf. zanim je zamiescisz na forum bo jeszcze ktos sie tym zasugeruje..

na marginesie - od czasu tej rozmowy dokupilem 1d mkIII i af dziala nie tylko z wspomnianym kenko x1,5 ale i x2..

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Domyślnie

Kubak82 a z jakim obiektywem chodzi ten Kenko 1.5x? Z moim Mk II i 400/5.6 AF wariowal i nie ustawial ostrosci,dlatego odeslalem go do sklepu.Pozdawiam
    Canon 1D Mk II, Canon 3000N,Canon 400/5.6L,Canon 70-200/2.8L,Canon 17-40/4 L,Sonnar 180/2.8,Manfrotto 055 PROB,M.468,Jobu Jr.Gimbal,Lowepro Mini Trekker,Lowepro 5AW,Lowepro 3 AW + zero umiejetnosci - ale sie staram.

Uprawnienia umieszczania postów