Pokaż wyniki od 1 do 10 z 126

Wątek: Jaki film kupić??

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Voith Zobacz posta
    Ja sie wybieram na Słowacje na trolejbusy (takie moje male zboczenie) i jako ze przejechalem sie troche na superii 200, chcialbym zebyście mi doradzili cos ladnego co lubi kontrasty co myslicie o negatywie Kodak Profoto 100 ?
    Kodak Profoto 100 to raczej mały kontrast. Kiedyś jak robiłem zdjęcia na analogu jeszcze to używałem go jak potrzebowałem dużo zdjęć portretowych (dobry, małe ziarno, ładny do skóry i tani jak barszcz :P) Chyba dawałem za rolkę około 5zł, a inne odpowiedniki były prawie 2 razy droższe.

Może już lepiej Fuji Realę 100? Chyba że chcesz coś bardzo kontrastowego.

Tylko negatywy czy diapozytywy też?

Tak się jeszcze zastanawiam czy przez "lubi kontrasty" nie masz przypadkiem na myśli rozpiętości tonalnej, wtedy diapozytywy odpadają.
    Ostatnio edytowane przez Mikey ; 12-06-2009 o 15:51

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mikey Zobacz posta
    Kodak Profoto 100 to raczej mały kontrast. Kiedyś jak robiłem zdjęcia na analogu jeszcze to używałem go jak potrzebowałem dużo zdjęć portretowych (dobry, małe ziarno, ładny do skóry i tani jak barszcz :P) Chyba dawałem za rolkę około 5zł, a inne odpowiedniki były prawie 2 razy droższe.

Może już lepiej Fuji Realę 100? Chyba że chcesz coś bardzo kontrastowego.

Tylko negatywy czy diapozytywy też?

Tak się jeszcze zastanawiam czy przez "lubi kontrasty" nie masz przypadkiem na myśli rozpiętości tonalnej, wtedy diapozytywy odpadają.
    Tak, chodzi mi o rozpiętośc tonalną - ktos napisal na forum a teraz sie przekonalem na wlasnej skórze ze superia 200 lubi sie palic
    Mniej sprzętu, więcej talentu.

Uprawnienia umieszczania postów