Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
Nie podoba mi sie system pakietow fedorze (wlaczylem live cd i magaer pakietow chodzi wolno jak slimak). Wole deby, apta, dlatego siedze na debianie
Standardowy tekst kogoś kto siedzi mocno w jednym i nie zna dobrze drugiego To działa w dwie strony (wiem po sobie) a w praktyce jeden i drugi system pakietów w tej chwili jest właściwie bez większych wad.

Kalibracja jak najbardziej jest i działa - xcalib, argyll, opcje w gimpie, Firefoxie, geeqie, wsparcie sprzętowe dla paru popularniejszych urządzeń. Swego czasu trochę się w to bawiłem - nie miałem jakichś większych problemów, wszystko działało ale finalnie stwierdziłem że mi to niepotrzebne. Co jest fajne to to, że oprogramowanie do profilowania jest pozbawione sztucznych ograniczeń - pod Windows często sprzedaje się takie same urządzenia za 200$ i 1000$, a różnią się głównie płytką CD (i licencją). Tu można sobie ustawić dowolną precyzję, włącznie z taką, która będzie przez całą noc zarzynać monitor milionami próbek i potem to przeliczać na profil