Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Pytanie NOWEGO

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Będziesz się tylko frustrował. Pouśmiechaj się mocno do kogoś niech ci udostępni lub tanio odstąpi jakiegoś kita od xxxD. One są tanie jak barszcz, a pewnie będą lepsze.

EDIT:
    No i comatus mnie ubiegł
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Dopiero zaczyna

Domyślnie

he wlasnie usmiecham się do znajomego bo ma calą skrzynke "L" i mówi ze gdzie s tam lezy tez "kit",zobaczymy.

Bywalec Awatar Antolll
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kit, 50/1,8 - i juz masz takie minimum na początek. A potem, jak przyjdzie więcej $ to lepsze szkła sobie kupisz do dobrej już puszki.
    6DII + 17-200/2,8L

Bywalec
    Miasto
    Wroclaw

Domyślnie

jaki kit poniżej 100zeta ? no ok 18-55 IS kita można tanio dostać i nie jest zły, za 17-85 IS troskę więcej ale to już niezły wybór.
    Szkoda, że, żaden forumowy mądrala nia zapytał o to, co się foci- jeśli coś lekko dynamicznego, to tamron/sigma to nie to (wiem, wiem- światło itd, ale jeśli AF nie trafia to i tak jest qpa pomijam słynne BF/FF)
    A czy lepszy jest dobry obiektyw i gorsze body- pewnie tak, albo raczej może tak... całość tworzy zestaw używany do focenia, ot uchwyt, wygoda , szybkość zmian parametrów- ja uważam, że 40D jest niezły , pomimo swojego wieku technologicznego a dobry obiektyw mu pomoże w rozwinięciu skrzydeł.
    40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelsz Zobacz posta
    jaki kit poniżej 100zeta ?
    Zwykły kit 18-55. I jak napisałem: "przynajmniej ja tak kiedyś kupiłem" - dokładnie 80 pln + przesyłka (tu na forum).
    Ale fakt, obecnie są ciut droższe.

Cytat Zamieszczone przez pawelsz Zobacz posta
    Szkoda, że, żaden forumowy mądrala nia zapytał o to, co się foci
    Skoro ktoś nie mówi co foci to się zakłada, że wszystko - zwłaszcza jak się pyta o obiektyw o jaki zapytał.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jesli chodzi o moje focenie to portret,krajobraz(glównie Tatry) oraz mecze pilkarskie IV ligi.Sigma APO powiem ze sprawdzala się tak srednio,wolny AF.Ostatnio robilem zdjęcia Canonem 70-200/4 L +30d i róznica niesamowita.Tak juz pisalem narazie to będzie zapoznanie się z aparatem i potem na pewno cos lepszego.Do portretu myslalem ze na razie ta 50/1.8 canona na początek a do krajobrazu to moze sigma 18-50/2.8.Kiedys ją mialem i powiem ze byla ok tylko trochę AF zawodzil.

Bywalec Awatar Antolll
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackpearl Zobacz posta
    a do krajobrazu to moze sigma 18-50/2.8.Kiedys ją mialem i powiem ze byla ok tylko trochę AF zawodzil.
    Albo tamron 17-50/2,8 :-D
    6DII + 17-200/2,8L

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No to mam juz swoją wymarzoną 40d.Kolega kita załatwił.stan wizualny aparatu oceniam na 6+.Wszystko chodzi pieknie,lcd czysciutki, wszystkie papiery są.Mam nadzieję ze ze servis na Zytniej mnie będzie nie potrzebny.Teraz tylko odkładanie kasy na lepszą optyke i lampeczke i plecak i...kufa sporo tego.Dobrze ze żona śpi ;p

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów