Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: Jak zwiększyć możliwości 100 2.8 macro

Mieszany widok

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Wrócę jeszcze do tematu: czy ktoś może mi zaprezentować zdjęcie ale nie tablic testowych, tylko "z terenu" tego obiektywu z konwerterem 1.4x oraz pierścieniem (jednym lub więcej) pośrednim? Albo chociaż samo z konwerterem, bo z samymi pierścieniami to już widziałem. Dzięki.

Coś już napisał Awatar Rosemary
    Miasto
    Vienna/Kraków/Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez christof Zobacz posta
    Wrócę jeszcze do tematu: czy ktoś może mi zaprezentować zdjęcie ale nie tablic testowych, tylko "z terenu" tego obiektywu z konwerterem 1.4x oraz pierścieniem (jednym lub więcej) pośrednim? Albo chociaż samo z konwerterem, bo z samymi pierścieniami to już widziałem. Dzięki.

Podpinam sie do prosby. 100mm+3 pierscienie+1.4x. Idealnie byloby jedno z 1,4x i bez konwertera dla porownania.

Ostatnio walczylem pierwszy raz na moim 5dII (wczesniej 20d) w terenie. Canon 100mm+pierscienie Kenko w roznych konfiguracjach. 580exII + dyfuzor wlasnej roboty. Musze przyznac ze troche krotko sie zrobilo na FF.
    http://fotobase.pl/main.php?g2_itemId=10208
    [5dmkII] _ [580ex II] _ [17-40 ] _ [70-200 f4L] _ [50 f1,4] _ [85 f1,8]_[canon 100 f2,8 makro]

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rosemary Zobacz posta
    Ostatnio walczylem pierwszy raz na moim 5dII (wczesniej 20d) w terenie. Canon 100mm+pierscienie Kenko w roznych konfiguracjach. 580exII + dyfuzor wlasnej roboty. Musze przyznac ze troche krotko sie zrobilo na FF.
    http://fotobase.pl/main.php?g2_itemId=10208
    Pod tym linkiem jest sporo fajnych zdjęć (w ogóle cała strona jest niezła), gdzie autor często stosuje zestaw 20D + Sigma 180 + TC 2x...(daje ok 576mm...) to wyobrażam sobie, ze 100mm na pełnej klatce musi trochę wydawać się krótkie.

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rosemary Zobacz posta
    Podpinam sie do prosby. 100mm+3 pierscienie+1.4x. Idealnie byloby jedno z 1,4x i bez konwertera dla porownania.
    To co nikt makro nie robi? Swoja droga temat wątku można zmienić i wyrzucić literkę L, bo może kojarzyć się z 180 3.5 L

Uprawnienia umieszczania postów