jakbyś był fotografem to byś wiedział czego potrzebujesz... może zamiast zakupów posiedź jeszcze na tej 350ce ? najpierw dokup szkła a na końcu body ?
jakbyś był fotografem to byś wiedział czego potrzebujesz... może zamiast zakupów posiedź jeszcze na tej 350ce ? najpierw dokup szkła a na końcu body ?
5dII, 30d, 20d, parę l, pws II plus, st-e2 i kompletny brak czasu... i tak naprawdę dopiero zaczynam.
http://www.flickr.com/photos/piotrpawlowski/
Koledzy, ja tylko prosiłem o radę, a Wy oprócz nielicznych wyskakujecie z tekstami jak poniżej...
To prawie tak samo, jakbym stwierdził: "jestem kierowcą to wiem, że potrzebuję fiata, a nie forda"... :-)
Miałem już dwie 350-tki. Pierwszą jak weszły do sprzedaży drugą kupiłem rok temu bo mi w zupełności taki aparat wystarczał. To nie jest tak, że kupuję coś zbędnego bo fajnie mieć wypasiony sprzęt, którym można się pochwalić. Jestem osobą, która faktycznie kupuje może sprzęt na wyrost, ale lepiej wydać trochę więcej za jednym razem niż wymieniać co kawałek, bo np. po miesiącu będę wiedział więcej i przy okazji tracił na sprzedaży. Ten aparat ma mi służyć długo.
W moim pytaniu i prośbie chodziło mi głównie o to, że nie pracowałem nigdy na pełnej klatce i bałem się, że obiektyw może mieć nie te parametry co oczekiwałem lub jakie widziałem wizjerze 350-tki.
Dzięki linkowi do kalkulatora, sprawa się wyjaśniła i dobrałem sobie to co dobrałem.
Dzięki wszystkim za rady w tym temacie i te pomocne i te żartobliwe :-)