Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Canon 30D + Tamron 17-50

Mieszany widok

Domyślnie

Tomcio....ale dużo osób(właściecieli) jednak pisze że zdjęcia z 30d są super a w nowej 40d coś tam jeszcze nie tak dostrojone, bateria dłużej, chwytność aparatu lepsza, zdjęciA ABSOLUTNIE nie gorsze jak w 40d, Dlatego tak się głowię czy to nie przerost treści na d formą . Przecież te 8Mpx to też starcza a reszta wychodzi ładnie. Niby odpowiedż prosta a jednak chyba nie taka prosta , zakup na dłuższy czas i chyba dlatego tak marudzę i pytam mądrzejszych.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zyga102 Zobacz posta
    Tomcio....ale dużo osób(właściecieli) jednak pisze że zdjęcia z 30d są super a w nowej 40d coś tam jeszcze nie tak dostrojone, bateria dłużej, chwytność aparatu lepsza, zdjęciA ABSOLUTNIE nie gorsze jak w 40d, Dlatego tak się głowię czy to nie przerost treści na d formą . Przecież te 8Mpx to też starcza a reszta wychodzi ładnie. Niby odpowiedż prosta a jednak chyba nie taka prosta , zakup na dłuższy czas i chyba dlatego tak marudzę i pytam mądrzejszych.
    Jedyną istotną (dla mnie) przewagą 40D jest lepszy AF. Obrazek (w wyższych czułościach) bardziej podobał mi się z 30stki.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna Awatar dariusz_32

Domyślnie

Moim zdaniem zestaw jak najbardziej godny polecenia, sam taki mam. Za używany zapłaciłem w sumie jakieś 2800 PLN. Gdybym miał kupować nowy, to brałbym jednak nowszy 40D, który można kupić poniżej 3000. Brakuje mi trochę dłuższej ogniskowej, przydałoby się coś koło 70mm.

Uprawnienia umieszczania postów