Strona 21 z 71 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Cholinder jasny cena kusi i nie wiem czy nie brać, do tego jest też bateria. Będzie to dobre do 40D, czy raczej odkładać na oryginał?

Hahnel @ Amazon
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    Cholinder jasny cena kusi i nie wiem czy nie brać, do tego jest też bateria. Będzie to dobre do 40D, czy raczej odkładać na oryginał?

Hahnel @ Amazon
    PS. Tak wiem, że na gripach się nie oszczędza, ale Hahnel wydaje się jedną z tych firm wyjątków, tak?

EDIT: Przepraszam, miało być edit a zrobiło się quote.
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

ja mam phottixa w 40d i nie moge zlego slowa powiedziec.
    prawda jest, ze na poczatku musialem wyciagac baterie bo padaly. ale wyczyscilem styki w gripie, podciagnalem je troche i na chwile obecna aparat pracuje juz ponad tydzien z non stop wlaczonym gripem i nic a nic nie wyczerpuja sie baterie.
    fotografia to moje hobby, niekiedy wpadna jakies pieniadze ale nie sa to kokosy.
    nie potrzebuje 100% pewnosci dzialania (oryginalny grip da mi 100% pewnosci? pewnie nie) - zdjecia, ktore robie nie wymagaja tego.
    jeslibym zaczal zajmowac sie fotografia na powaznie, zaczal sie z tego utrzymywac, to moj sprzet MUSIALBY byc niezawodny i pierwsze co bym zrobil to siegnal po oryginala. tu dla mnie sprawa jest jasna.
    nie zarabiam - moge sobie pozwolic na zamiennik (w tym przypadku calkiem niezly zamiennik)
    "Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A jakiego gripa polecacie do 450/500d?Wiadomo - oryginał ale może jest jakiś bdb zamiennik?
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek_j Zobacz posta
    A jakiego gripa polecacie do 450/500d?Wiadomo - oryginał ale może jest jakiś bdb zamiennik?
    Jak masz kasę to bierz orginał, zawsze to pewnośc,że wszystko bedzie OK. Ja osobiście kupiłem 2x tańszą Deltę i na razie sprawuje się dobrze, ale używam dopiero od paru miesięcy. (No żeby być uczciwym,to powiem,że guma odkleiła się lekko na jednym rogu, ale kropelka super glu i trzyma.Aha, kółko nastaw działa troszke ciężej,ale nie jest to żaden problem w użytkowaniu.Poza tym OK).
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrewjohn Zobacz posta
    Jak masz kasę to bierz orginał, zawsze to pewnośc,że wszystko bedzie OK. Ja osobiście kupiłem 2x tańszą Deltę i na razie sprawuje się dobrze, ale używam dopiero od paru miesięcy. (No żeby być uczciwym,to powiem,że guma odkleiła się lekko na jednym rogu, ale kropelka super glu i trzyma.Aha, kółko nastaw działa troszke ciężej,ale nie jest to żaden problem w użytkowaniu.Poza tym OK).
    A tak szczerze to warto kupić gripa?A dokładnie mi chodzi o to czy naprawdę polepsza wygodę podczas fotografowania?
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Bywalec Awatar aciek_l
    Miasto
    Poznań, Częstochowa

Domyślnie

Polepsza. I to znacznie. Ja bez gripa nie umiem trzymać aparatu teraz. Trochę cięższy jest, ale stabilniejszy, masz pewniejszy chwyt. A z praktycznych rzeczy to możesz dwie baterie wrzucić i się nie martwisz o prąd dłuższy czas, a i pionowe kadry się lepiej robi.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja zakupiłem Deltę w Foto-Tip miesiąc temu do 5d - totalna porażka
    Jeśli chodzi o budowę to raczej nie narzekałem jednak po 1 dniu użytkowania działał jedynie guzik migawki po odesłaniu gripa do sklepu otrzymałem rzekomo nowego, w którym spust migawki działał jak również reszta klawiszy jednak po zmianie aparatu na zdjęcia w trybie serii aparat zaczynał fixować i się wyłanczał. Odradzam każdemu tego Gripa kto choruje na serce lub ma problemy z ciśnieniem - totalna porażka
    Ps. po odesłaniu gripa do firmy oraz wypisaniu świstka o zwrot kosztów do dziś nie otrzymałem żadnego maila,nowego towaru ani pieniędzy
    pozdrawiam usatysfakcjonowanych posiadaczy Delty!!!

Bywalec Awatar aciek_l
    Miasto
    Poznań, Częstochowa

Domyślnie

Ja mam dwa 10D i 5D z gripami oryginalnymi i zero jakichkolwiek problemów odkąd zostaly kupione. Także jak ktoś jest w stanie dołożyć, to polecam oryginalne.

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Czy zamocowanie grip'a do body (450D) wpłynie na jakość zdjęć -(ostrość,poruszenie) -czy warto obciążać szyję,ramię - jeżeli nie zależy mi na dodatkowym prądzie - nie mam z tym problemów.
    50D, C28/1.8, C50/1.8, C85/1.8,C24-105, C70-200/4 IS

Strona 21 z 71 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów