Cholinder jasny cena kusi i nie wiem czy nie brać, do tego jest też bateria. Będzie to dobre do 40D, czy raczej odkładać na oryginał?
Hahnel @ Amazon
Cholinder jasny cena kusi i nie wiem czy nie brać, do tego jest też bateria. Będzie to dobre do 40D, czy raczej odkładać na oryginał?
Hahnel @ Amazon
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
ja mam phottixa w 40d i nie moge zlego slowa powiedziec.
prawda jest, ze na poczatku musialem wyciagac baterie bo padaly. ale wyczyscilem styki w gripie, podciagnalem je troche i na chwile obecna aparat pracuje juz ponad tydzien z non stop wlaczonym gripem i nic a nic nie wyczerpuja sie baterie.
fotografia to moje hobby, niekiedy wpadna jakies pieniadze ale nie sa to kokosy.
nie potrzebuje 100% pewnosci dzialania (oryginalny grip da mi 100% pewnosci? pewnie nie) - zdjecia, ktore robie nie wymagaja tego.
jeslibym zaczal zajmowac sie fotografia na powaznie, zaczal sie z tego utrzymywac, to moj sprzet MUSIALBY byc niezawodny i pierwsze co bym zrobil to siegnal po oryginala. tu dla mnie sprawa jest jasna.
nie zarabiam - moge sobie pozwolic na zamiennik (w tym przypadku calkiem niezly zamiennik)
"Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"
A jakiego gripa polecacie do 450/500d?Wiadomo - oryginał ale może jest jakiś bdb zamiennik?
7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam
Jak masz kasę to bierz orginał, zawsze to pewnośc,że wszystko bedzie OK. Ja osobiście kupiłem 2x tańszą Deltę i na razie sprawuje się dobrze, ale używam dopiero od paru miesięcy. (No żeby być uczciwym,to powiem,że guma odkleiła się lekko na jednym rogu, ale kropelka super glu i trzyma.Aha, kółko nastaw działa troszke ciężej,ale nie jest to żaden problem w użytkowaniu.Poza tym OK).
Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS
Polepsza. I to znacznie. Ja bez gripa nie umiem trzymać aparatu teraz.Trochę cięższy jest, ale stabilniejszy, masz pewniejszy chwyt. A z praktycznych rzeczy to możesz dwie baterie wrzucić i się nie martwisz o prąd dłuższy czas, a i pionowe kadry się lepiej robi.
Ja zakupiłem Deltę w Foto-Tip miesiąc temu do 5d - totalna porażka
Jeśli chodzi o budowę to raczej nie narzekałem jednak po 1 dniu użytkowania działał jedynie guzik migawki po odesłaniu gripa do sklepu otrzymałem rzekomo nowego, w którym spust migawki działał jak również reszta klawiszy jednak po zmianie aparatu na zdjęcia w trybie serii aparat zaczynał fixować i się wyłanczał. Odradzam każdemu tego Gripa kto choruje na serce lub ma problemy z ciśnieniem - totalna porażka
Ps. po odesłaniu gripa do firmy oraz wypisaniu świstka o zwrot kosztów do dziś nie otrzymałem żadnego maila,nowego towaru ani pieniędzy
pozdrawiam usatysfakcjonowanych posiadaczy Delty!!!
Ja mam dwa 10D i 5D z gripami oryginalnymi i zero jakichkolwiek problemów odkąd zostaly kupione. Także jak ktoś jest w stanie dołożyć, to polecam oryginalne.
Czy zamocowanie grip'a do body (450D) wpłynie na jakość zdjęć -(ostrość,poruszenie) -czy warto obciążać szyję,ramię - jeżeli nie zależy mi na dodatkowym prądzie - nie mam z tym problemów.
50D, C28/1.8, C50/1.8, C85/1.8,C24-105, C70-200/4 IS