Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 110

Wątek: [gunia1990] sportowo

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gunia1990 Zobacz posta
    Jest lepiej?
    Jest o wiele lepiej! Równe i przyjemne zdjęcia. Dobrze się to ogląda. Zarób na coś lepszego w końcu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

42 bardzo dobre, reszta srednio... te bez pilki w kadrze staraj sie nawet nie pokazywac

a propos RAW i JPG to ja Ci doradze, ZAWSZE w zdjeciach sportowych olewaj RAW i nawet nie staraj sie w nim robic, to kompletna zupełnie niczym nie uzasadniona GŁUPOTA

nigdy też nie zwalaj winy na sprzęt, ja przez spory czas robilem sport 350D i nie narzekalem
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

odkładam, już mam 800zł odłożone, ale na obiketyw to mi to nie starczy jakies 6, 7 tysiecy mi brakuje :d
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    body jest w miarę ok, narzekam na obiektyw, który ostrzy , jak dla mnie, za wolno... poza tym ok - brak mi doświadczenia, żeby wiedzieć w której setnej sekundzie mam wcisnąc spust mam nadzieję, że z czasem będzie coraz lepiej - to mój trzeci mecz, w tym drugi z tym obiektywem ( wcześniej pożyczoną sigmą robiłam)

co do tego zdjęcia bez piłki - przypadek, miało być inne, ale niech już zostanie... wiem, że zdjęcie bez piłki jest, że tak powiem, "fe"
    Ostatnio edytowane przez gunia1990 ; 25-05-2009 o 18:16 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

a co Ty chcesz kupic ze Ci tyle brakuje? :-)

wpadnij do Wrocka, moja Sigma 70-200 2.8 lezy nie uzywana od ponad pol roku, pozycze Ci ja na jakis mecz ;-)

Edit:

kiedy naciskac spust? trzymaj go po prostu caly czas wcisniety ;-)

ile robisz zdjec na jednem meczu?
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Miasto
    Poznań

Domyślnie

hmm.. robiłam w RAWach ( jedni gadali tak, drudzy siak, stwierdziłam, że z RAWów zawsze można jpgi zrobić) to wyszło jakieś 220zdjęć... niby miałam cały czas wciśnięty, ale czasami ostrość uciekała... aha.. pytanie mam - czy to prawda, że najlepiej na środkowy punkt ostrzyc? potem trzeba kadrować...

jak się będzie jakiś mecz szykował ( może dostanę akredytację na Lecha z Cracovią, a jak nie to next sezon) to wpadnę chyba, że braciszkowi oddadzą wcześniej jego sigmę..
    a co chcę kupić? 70-200 / 2.8 IS L + TC 1.4 , bo może mi trochę brakować.. albo zamiast TC dokupić jeszcze jakąś stałkę do portretów..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

IS Ci nie bedzie potrzebny, strata pieniedzy

w Twoim body to tylko i wylacznie przy servo uzywaj srodkowego punktu, o innych calkowicie zapomnij

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gunia1990 Zobacz posta
    hmm.. robiłam w RAWach ( jedni gadali tak, drudzy siak, stwierdziłam, że z RAWów zawsze można jpgi zrobić) to wyszło jakieś 220zdjęć... niby miałam cały czas wciśnięty, ale czasami ostrość uciekała... aha.. pytanie mam - czy to prawda, że najlepiej na środkowy punkt ostrzyc? potem trzeba kadrować...

jak się będzie jakiś mecz szykował ( może dostanę akredytację na Lecha z Cracovią, a jak nie to next sezon) to wpadnę chyba, że braciszkowi oddadzą wcześniej jego sigmę..
    a co chcę kupić? 70-200 / 2.8 IS L + TC 1.4 , bo może mi trochę brakować.. albo zamiast TC dokupić jeszcze jakąś stałkę do portretów..
    Stałkę do portretów bo pończochę pewnie masz... :-D
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

tak czy siak mnie nie stac na eLkę...

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    IS Ci nie bedzie potrzebny, strata pieniedzy

w Twoim body to tylko i wylacznie przy servo uzywaj srodkowego punktu, o innych calkowicie zapomnij
    Akurat pod tym się podpisuję w pełni. Bez ISa idzie normalnie żyć, no chyba, że będziesz robić ślubniaki w totalnej ciemnicy. ISa potrzebowałem może w 3% wszystkich zdjęć robionych 70-200 2.8. Servo na 350d? Ze szkłem bez USMa? No ale w sumie inaczej nie idzie... Należy tylko mieć nadzieję, że co dziesiąte zdjęcie będzie trafione :P

Miasto
    Poznań

Domyślnie

spoko Michaś, jest mniej wiecej co drugie, a nawet częściej

Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów