Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Czy dobry wybór? 50D+T17-50 plus C24-105 f/4

stiki
    Guest

Domyślnie Czy dobry wybór? 50D+T17-50 plus C24-105 f/4

Mam pytanie czy taki zestaw jak w temacie do focenia slubów jak i fotografowania w plenerze bedzie wystarczający?Głównie chodzi mi o światło f/4 .Posiadam lampe Speedlite 580 EX II ,którą mam zamiar ewentualnie sie posiłkować.W sumie zrezygnował bm z tego Tamrona ,ale bedzie mi brakowało szerokości w kościele, a na szeroką stałke nie mam pomysłu.Dziękuje za podpowiedzi.

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Przy T17-50 bys musial uzywac ISO 1600 albo i 3200 w kosciele. 24-105 raczej tylko na zewnatrz - zamiast niego lepiej byloby zakupic stalke 85mm i/lub 50mm do pleneru ew czasem do kosciola. Zamiast tamrona stalke 20-30mm ze swiatlem 1.8.

Zreszta zaraz "straznicy" tu posprzataja bo mamy juz taki temat TUTAJ
    Ostatnio edytowane przez ElSor ; 21-05-2009 o 12:19
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Zamiast 50D lepiej upolować używane 5D, generalnie, na ślubach lepiej sprawdzają się stałki, 28/1.8, 50/1.4 i 85/1.8 to wszystko czego potrzebujesz. Ten canon jest zdecydowanie za ciemny, nie wszędzie można użyć lampy. Jest wątek "sprzęt do ślubów", tam powinieneś pytać i szukać.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Dopiero zaczyna Awatar A.K.
    pozdrawiam, A.K.
    zestaw || galeria

stiki
    Guest

Domyślnie

Zastanawiam się tez nad szeroką stałka Sigma 20 mm f/1.8 EX DG ,czy jest godna uwagi? Nie miałem styczności z Sigmami i do tego 24-105. Uparłem sie na to szkło ,bo przyda sie taki uniwersalny spacerzoom Plener chyba da rade tym obskoczyc?

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stiki Zobacz posta
    Zastanawiam się tez nad szeroką stałka Sigma 20 mm f/1.8 EX DG ,czy jest godna uwagi? Nie miałem styczności z Sigmami i do tego 24-105. Uparłem sie na to szkło ,bo przyda sie taki uniwersalny spacerzoom Plener chyba da rade tym obskoczyc?
    Musisz zdecydować, czy potrzebujesz spacerzoom, czy sprzęt do ślubów.

Dopiero zaczyna Awatar A.K.

Domyślnie

Zastanawiam się tez nad szeroką stałka Sigma 20 mm f/1.8 EX DG ,czy jest godna uwagi? ...
    http://canon-board.info/showthread.php?t=5544
    pozdrawiam, A.K.
    zestaw || galeria

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Plener się da, a czym "obskoczysz" resztę?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

stiki
    Guest

Domyślnie

Tak ,zdaje sobie sprawe z potrzeby szkła z dobrym światłem na takie imprezy jak ślub.Ostatecznie mógł bym się porwac na taki zestaw Canon EF 16-35/2,8 L USM II oraz jako uzupełnienie Canon EF 85/1,8 USM.Taki zestaw chyba pozwoli mi juz na wiecej .Zrobi sie tam dziura miedzy 35 a 85 ale nie jest chyba to taki strategiczny brak.dziekuje za dotychczasowe podpowiedzi.

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Zastanawiam się tez nad szeroką stałka Sigma 20 mm f/1.8 EX DG ,czy jest godna uwagi?
    http://canon-board.info/showthread.php?t=5544
    http://canon-board.info/showthread.php?t=46013
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ostatecznie mógł bym się porwac na taki zestaw Canon EF 16-35/2,8 L USM II oraz jako uzupełnienie Canon EF 85/1,8 USM.
    17-55IS i 85 powinny wystarczyc i znacznie mniej kosztuja
    Ostatnio edytowane przez ElSor ; 21-05-2009 o 13:02 Powód: Automerged Doublepost
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów