Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Jakie szkła do Canon 50d???

negoi
    Guest

Domyślnie Jakie szkła do Canon 50d???

Witam serdecznie. Byc moż temat był wałkowany,ale potrzebuje waszej fachowej porady. Niestety życie zmusiło mnie do sprzedaży mojej pełnej klatki gdyż nie miałem mozliwości finansowo wyposażyć go w odpowiednie szkła. Postanowiłem zainwestować w Canona 50D i tu mam dylemat.Chcę kupic jakieś jedno albo dwa porządne szkiełka do tego formatu.Dodam ,że od czasu do czasu bedę focił jakieś imprezy okolicznościowe ,ale też bawię sie trochę z fotografią mody, w studio i poza nim. Myslałem nad jakimś jasny szkiełkiem Canona,może jakas L-ka?No właśnie ale jaka ogniskowa bedzie w miarę uniwersalna (jeśli o takiej można mówić) Mam zamiar kompletować te szkła ,żeby kiedyś przejść znowu na peną klatkę. Dziekuję za podpowiedzi.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez negoi Zobacz posta
    Witam serdecznie. Byc moż temat był wałkowany,...
    1000 i 500 razy :-D
    Kup 17-40 by te oklicznościowe imprezy i całość modela pochwycić, a i na cropie jakiś portret zrobisz. Nie zrujnujesz się. 24-105 będzie chyba za wąski...
    C-F-K - forever

negoi
    Guest

Domyślnie

Zastanawiałem się nad 17-40 f 4 własnie,ale na forum sporo ludzi psioczyło na to szkło ,że do ślubów to to sie nie nadaje ,za ciemne,ze mydli itp, a cena dla mnie zachęcająca.Nie ukrywam ,że myślałem w zainwestowanie w 16-35 f 2.8,tylko czy nie bedzie za krótko do takiego portretu naprzykład.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Zapytaj na PW himiego. On używa 17-40 i bardzo sobie chwali. Ma też doświadczenie w ślubach, zdaje się. Jego zdanie napewno będzie kompetentne.
    C-F-K - forever

negoi
    Guest

Domyślnie

Zapomniałem dodać,że dysponuje kwota około 8000zł na wszstko czyli 50d plus szkła.

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Krakowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez negoi Zobacz posta
    Zapomniałem dodać,że dysponuje kwota około 8000zł na wszstko czyli 50d plus szkła.
    czytam Twoje posty i tak jakoś ciśnie mi się zapytanie co do tej pełnej klatki, którą musiałeś sprzedać - a na jakich szkłach pracowałeś wcześniej z pełną klatką???
    5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panuna Zobacz posta
    czytam Twoje posty i tak jakoś ciśnie mi się zapytanie co do tej pełnej klatki, którą musiałeś sprzedać - a na jakich szkłach pracowałeś wcześniej z pełną klatką???
    Zgaduję!
    Nikon D700 + 50/1.8???
    Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 17-05-2009 o 23:23
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Krakowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Zgaduję!
    Nikon D700 + 50/1.8???

kto wie może być i tak
    5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

To ja może zgadnę ,,fot.otworkowa,, bez urazy rzecz jasna ...
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Pełna klatka to nei tylko xD, ale też kliszaki :-)
    Sorka za takie niepoważne podejście, ale pierwszy post taki mało poważny jest.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów