Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 97

Wątek: kto sie przesiadł z 50D na 5D mk II -opinia

Bywalec
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

No 1D to to nie jest... A z tych zdjęć nic nie wynika.
    Potrzymaj w łapce 1D, w życiu nie wrócisz do 5D.

Widzę, że spece od marketingu Canona pracują także w niedziele.
    Forum schodzi na psy, niestety.

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Aż tydzień :-P ... rany, tydzień to może potrzebowaliby "pstrykający" komórkami . Reszta powinna załapać dużo szybciej ;-) .
    Ja sugerowałam tylko - jedynie słuszny wybór :wink:
    A tydzień to kolega sobie dał na przetestowanie...

Mnie wystarczyło kilka zdjęć, żeby utwierdzić się w słuszności dokonanego wyboru

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    aż tydzień ??
    Powiem tak - mojej żonie (mieliśmy jeszcze 350D) wystarczyło że wzięła do ręki 5d z przypiętym 35L (a co gorsza akurat dzień wcześniej uszkodzone) - spojrzała przez wizjer i powiedziała "po co go oglądałam?, musimy go mieć.." , po dwóch latach jak już go mieliśmy równolegle z 40d (które to jest sporo nowocześniejszą puszką) wystarczyło kilkanaście zdjęć i np. mimo że wzięliśmy na wakacje obie puszki to 40ką zrobiliśmy tylko kilkanaście zdjęć z 400mm i tyle. reszta wszystko 5d.. i tak do tej pory.. oczywiście dopóki 5d2 się nie pojawiło w zeszłym miesiącu u nas - a serio - ta puszka jak jedna z niewielu ma w sobie to "coś" co sprawia że jak już ją dostaniesz w swoje ręce to już oddać nie chcesz
    Zgadzam się w 100% z Twoją żoną
    Ja miałam w rękach na testy puszkę z porysowaną matrycą (właściwie filtrem :wink a i tak od razu wiedziałam, że to jest TO.
    Po 400D, 'klikologia' 5D bardzo mi się spodobała, bo o obrazku to nawet nie ma co mówić - MAGIA i tyle !!!

mieszko_1vp - wiedziałam :wink:

Domyślnie

No wlasnie, oswiec ktore zdjecie jest z ktorej puchy, dla mnie wyzsze ladniejsze, dolne kakby przeswietlone, czyzby czekal Cie learning curve?

Zablokowany

Domyślnie

górne to 5d...nie mam zbytnio teraz takich podobnych fotek z tych puszek-ale mozna porównac ISo-jednej i drugiej
    a jeszcze jedna rzecz mi sie rzuciła -o czym raczej nikt nie wspomina-dzisiejsze fotki były robione w bardzo ostrym słońcu-50-daje duży kontrast-jak nos daje cien-jest to bardzo widoczne.w Piątce tego tak nie widac.
    na naszym głogowskim forum ja i moja dziewczyna dodaliśmy kilka fotek z plenerku-Yumeka-robiła 5d,ja 50-można sobie z nudów pooglądac
    http://www.glogaufoto.fora.pl/plener...8e87bb36d2b222
    Ostatnio edytowane przez mieszko_1vp ; 10-05-2009 o 22:11

Bywalec

Domyślnie

nie wiem czy to możliwe ale jakby ktoś tak uprzejmy był i trzasnął coś studyjnego (koniecznie w iso100) - najlepiej portret ale jak nie da rady to cokolwiek innego - szkłem 24-70L tak przy f8 i podrzucił gdzieś do wglądu 1:1 tym "magicznym 5d2" byłbym - i pewnie nie tylko ja - niezmiernie zobowiązany
    pozdrawiam
    Tomek

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekde Zobacz posta
    nie wiem czy to możliwe ale jakby ktoś tak uprzejmy był i trzasnął coś studyjnego (koniecznie w iso100) - najlepiej portret ale jak nie da rady to cokolwiek innego - szkłem 24-70L tak przy f8 i podrzucił gdzieś do wglądu 1:1 tym "magicznym 5d2" byłbym - i pewnie nie tylko ja - niezmiernie zobowiązany
    to moze tak...
    http://pixel-peeper.com/adv/?lens=17...max=none&res=3
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    górne to 5d...nie mam zbytnio teraz takich podobnych fotek z tych puszek-ale mozna porównac ISo-jednej i drugiej
    a jeszcze jedna rzecz mi sie rzuciła -o czym raczej nikt nie wspomina-dzisiejsze fotki były robione w bardzo ostrym słońcu-50-daje duży kontrast-jak nos daje cien-jest to bardzo widoczne.w Piątce tego tak nie widac.
    na naszym głogowskim forum ja i moja dziewczyna dodaliśmy kilka fotek z plenerku-Yumeka-robiła 5d,ja 50-można sobie z nudów pooglądac
    http://www.glogaufoto.fora.pl/plener...8e87bb36d2b222
    Powiem szczerze, że w tych zdjęciach Yumeki jakoś nie widzę tego kopa i hiper magii 5D?? Co prawda jedna fota jest fajna(z uciętym czubkiem stopy modelki siedzącej na schodach)bo ma fajny bokeh. A reszta to nic powalającego. Może dlatego, że szkło to "tylko" 24-105 i słaby dobór tła dla modelki? Szczerze jak by ktoś mnie miał przekonać tymi zdjęciami do wydania 9k na 5DmkII to by z pewnością się mu nie udało :-P
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Zablokowany

Domyślnie

zrobi się-mnie już ISO zabiło-jak kupiłem 50-tkę to się wystraszyłem tych szumów-bo są duże-tak duże że na ISo 400 nie da się wyostrzycz oczu...a w Piątce dajesz 1250 i miód malina
    dodam Tylko jej fotkę na ISo 1250

acha -darujcie dziewczynie-ma dopiero 17 lat i ma ten aparat drugi dzień

tematem wątku nie jest jak wydać 9 tys -tylko odczucia po zmianie 50 na piątkę
    Ostatnio edytowane przez mieszko_1vp ; 10-05-2009 o 23:12

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

to jak pokażę parę swoich na nie swojej stronie : link
    większość z 5d2, nie wiem czy jakąś magię udało się wycisnąć ale wyszło chyba nie najgorzej .. aha, i wszystko bez lampy, iso 1600
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 10-05-2009 o 23:33
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Faktycznie wyszło nieźle ... w stylu pełnej klatki i niedużej GO.
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów