Pokaż wyniki od 1 do 10 z 280

Wątek: Sigma kalibruje AF w obiektywach

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

[prosze modow o polaczenie postow]

Cytat Zamieszczone przez piisigma Zobacz posta
    dzieki, myslalem ze ktos jeszcze kalibrowal bez body i moglby sie podzielic spostrzezeniami.
    ps pozdrowienia dla forumowego trola
    Ja wyslalem Sigme 10-20 bez body. Musialem na pismie napisac zgode na wykonanie kalibracji na body serwisowym. Czekalem ok 2 tygodni, po kilku testach na dworze w slaba pogode stwierdzam, ze jest wszystko ok. Musze jeszcze w ladny dzien sprawdzic dokladniej, bo albo mi sie wydaje albo slabiej mi ostrzy po prawej stronie (moze sie wydaje, bo nie zawsze tak wyglada).
    Podoba mi sie to, ze jak wyslalem karton z obiektywem w drugim kartonie wypchanym wypelniaczami, to dokladnie tak samo do mnie wrocil. Zero tandety i szybkiego pakowania "byle wyslac".

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Ja wyslalem Sigme 10-20 bez body. Musialem na pismie napisac zgode na wykonanie kalibracji na body serwisowym. Czekalem ok 2 tygodni, po kilku testach na dworze w slaba pogode stwierdzam, ze jest wszystko ok. Musze jeszcze w ladny dzien sprawdzic dokladniej, bo albo mi sie wydaje albo slabiej mi ostrzy po prawej stronie (moze sie wydaje, bo nie zawsze tak wyglada).
    A ja się dziwię czemu Sigma nie udostępnia softu do kalibracji? Przecież nic tak skutecznie nie zniechęca do kupowania tych obiektywów jak duże prawdopodobieństwo trafienia bubla i bujania się z nim po serwisach bez gwarancji na sukces. Ja jak słyszę "Sigma" to od razu mam skojarzenia z FF/BF. Jak zapowiadają wypuszczenie nowego obiektywu to pierwsze komentarze są w stylu "może będzie fajny tylko ciekawe jak z celnością AF", każdy egzemplarz trzeba wybrać, przetestować, sprawdzić. Bez ryzyka nie można tak po prostu kupić sobie w sklepie bo można miec sporo kłopotów i straconego czasu.

Co byś zrobił jakby ci źle ten obiektyw skalibrowali? Wyślesz jeszcze raz z aparatem czy wystawisz na Allegro? :-)
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 04-05-2009 o 19:57

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piisigma Zobacz posta
    dzisiaj dowstalem skalibrowany obiektyw - wysylalem bez body, wszystko gra
    a co im wysylales, bo nie znalazlem?
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

jutro wybieram sie osobiście do serwisu sigma w celu kalibracji 30 1.4
    Raz juz obiektyw razem z body był w serwisie. Kalibracja zakończyła się połowicznym sukcesem-obiektyw ostrzy idealnie do odległości ok 1.5 m. Od 1.5 w gore ma bf Zobaczymy czym jutrzejsza wizyta sie zakończy...
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spoon Zobacz posta
    a co im wysylales, bo nie znalazlem?
    sigme 24-60, byl front focus, roznica jest ogromna, jakby zupelnie inne szklo

Uprawnienia umieszczania postów