Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 120

Wątek: Niesamowity efekt - zdjęcia Jill Greenberg

Domyślnie

Niestety tak to już jest. Każdy strzeże swojego warsztatu. Prawdopodobnie nigdy nie dowiemy się jak naprawdę taki efekt otrzymuje Oliver Gast, czy Dave Hill
    www.bartosztroch.com
    5ds + some shit

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kurczaki - ostatnio MMM dawał tutka. Nie będzie oczywiście wprost krok po kroku jak ciachnąć te jedne zdjęcie - ale dał kilka pomysłów. Eksperymentujcie :-)

Bart75
    Guest

Domyślnie

Podobny efekt udało mi się uzyskać przy długim czasie naświetlania z lampą błyskowa , trzeba tylko zacząć zmieniać ostrość w czsie naświetlania

jatomek
    Guest

Domyślnie

to jest tak jak ze sztuczkami magicznymi - ciekawe dopóki nie wiemy jak są robione.

ja jednak jestem zwolennikiem prostych w formie rozwiązań.

Domyślnie

Zawsze bawiło mnie męczenie tych, co coś umieją przez tych co niewiele lub zgoła nic nie umieją na zasadzie - "weź pokaż jak to robisz".

Patrząc na pana Witka z Altantydy przypomniały mi się zdjęcia MMM'a które zapadły mi w pamięci z bodajże szrotu czy złomowiska oraz zdjęcie portretowe gościa, który coś tam reperował przy rowerze (swoją drogą prawdziwy portret, a nie nic nie mówiące wszechobecne glamour). Tam stosował podobną technikę...

No i mimo że wiem że pewnie na nic się to nie zda... MMM - weź pokaż jak to robisz!

Pozdrowienia

PS. Jakbyś miał chwilę słabości i chciał się podzielić swoim warsztatem to oprócz opisu załącz PSD
    Puszka, kilka słoików i może szczypta talentu?

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzdyll Zobacz posta
    No i mimo że wiem że pewnie na nic się to nie zda... MMM - weź pokaż jak to robisz!
    :-)

Coś już napisał Awatar Pavlik
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

:-D teraz już wiem skąd ta zebra na digarcie :-D to bardziej zwariowane, tamto bardziej 'kuszące' ale oba świetne!
    still learning...ale idzie jak krew z nosa ??:

pawellewandowski.com

Domyślnie

Cześć!

Udało mi się uzyskać bardzo zbliżony efekt. Jak? Podpowiem: zabawa narzędziem Burn i Dodge w Ps'ie. Możecie też spróbować: New Layer, ustawić ją na overlay i zmieszać z 50% gray'a, później narzędzie dodge ( highlights).

Powiem tak: PRAKTYKA czyni mistrza.

PS. Po obrobieniu kilku fotek w taki sposób efekt mi się wydał jakiś tak... jak to ktoś pisał z magiczną sztuczką xD
    www.bartosztroch.com
    5ds + some shit

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartosztroch89 Zobacz posta
    Cześć!

Udało mi się uzyskać bardzo zbliżony efekt. Jak? Podpowiem: zabawa narzędziem Burn i Dodge w Ps'ie. Możecie też spróbować: New Layer, ustawić ją na overlay i zmieszać z 50% gray'a, później narzędzie dodge ( highlights).

Powiem tak: PRAKTYKA czyni mistrza.

PS. Po obrobieniu kilku fotek w taki sposób efekt mi się wydał jakiś tak... jak to ktoś pisał z magiczną sztuczką xD
    no to pokazuj te "magiczne sztuczki" - na co czekasz, żebyśmy Cię prosili?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Hej MMM a na zdjęciu to młodsza siostra, córka czy twoja dziewczyna? bo charakteryzacja taka że ciężko powiedzieć :wink:

Super fota - kolory wyciągnięte na maksiora mojej piękniejszej połowie nie podoba się tylko zbyt duża winieta...
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 05-05-2009 o 19:49 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    Hej MMM a na zdjęciu to młodsza siostra, córka czy twoja dziewczyna? bo charakteryzacja taka że ciężko powiedzieć :wink:
    Ani jedno, ani drugie, ani trzecie :-)

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    Super fota - kolory wyciągnięte na maksiora mojej piękniejszej połowie nie podoba się tylko zbyt duża winieta...
    Jest tak dużo pustego u góry i "ciężko" u dołu że nie widziałem tego inaczej jak zabić winietą.

Tak na marginesie to umieściłem tu przez pomyłkę nieostateczną wersję zdjęcia.
    www.digart.pl/zoom/3618088

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów