Pokaż wyniki od 1 do 10 z 67

Wątek: zamiana 400D na... (50D ? 5DII? )

Mieszany widok

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    40D mi nawaliło i musiałem korzystać z 400D i to był koszmar. Wolny AF...
    Czy mozna prosic o rozwiniecie tej mysli a dokladniej o ile wolniejszy i czy zawsze czy tylko w pewnych warunkach itp ...
    Sam wlasnie mysle nad dokupieniem 40D ale chcialbym byc swiadom tego ze bedzie to naprawde warte tej ceny no i przydatne jak dla mnie.
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Heh, miałem 400D. Później dokupiłem 40D, a 400D był jako backup.

40D mi nawaliło i musiałem korzystać z 400D i to był koszmar. Wolny AF, mała ilość klatek/s, paskudna obsługa. Natychmiast kupiłem drugie 40D, a 400D poszedł w świat.
    Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    Czy mozna prosic o rozwiniecie tej mysli a dokladniej o ile wolniejszy i czy zawsze czy tylko w pewnych warunkach itp ...
    Sam wlasnie mysle nad dokupieniem 40D ale chcialbym byc swiadom tego ze bedzie to naprawde warte tej ceny no i przydatne jak dla mnie.
    Z 40D korzystałem z fotoreporterce i sporcie. Nawaliła mi migawka i musiałem przez pewien czas korzystać z 400D. Proste jak się człowiek przyzwyczai do wożenia tyłka mercedesem to przesiadka na malucha stanowi problem.

Po prostu miałem większy niż na 40D odsetek nieostrych zdjęć w dynamicznych ujęciach. W moim odczuciu dłużej łapał ostrość i czasami nie złapał. Poza tym kilka innych drobnostek mnie denerwowało.

40D to nie tylko klatki, ISO 3200 czy AF, to też inne drobnostki. Ja nie żałuję przesiadki na 40D, nie żałuję nawet że wydałem kasę na zmianę zapasowej puszki (400D->40D).

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów