Pokaż wyniki od 1 do 10 z 107

Wątek: [test] TAMRON 18-270 VC - pierwszy test :)

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Optyka nawet z Chin idzie szybko do przodu,
    Tamron i nie tylko, robi coraz lepsze szkła taka jest prawda.
    Ostatnio edytowane przez Nickifor ; 28-04-2009 o 16:03
    "Życie jest zbyt krótkie,aby je traktować całkiem serio"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nickifor Zobacz posta
    Optyka nawet z Chin idzie szybko do przodu,
    Tamron i nie tylko, robi coraz lepsze szkła taka jest prawda.
    Bardzo dobrze, że chińskie wyroby są coraz lepsze. Należy jednak zaznaczyć, że w interesie Canona jest, aby wyroby innych firm były po prostu gorsze pod względem kompatybilności, szybkości AF (światło to niestety nie wszystko). Przemawiają za tym względy nie tylko prestiżowe, ale przede wszystkim handlowe - z tego też powodu Canon nigdy do końca za żaden cash nie ujawni wszystkich swoich tajemnic pomimo, że sprzedaje np Tamronowi odpowiednie dane, będące wymogiem dobrej współpracy poszczególnych podzespołów. Mimo wszystko, że technika i jakość wyrobów idzie szybko do przodu, to uważam, że najlepiej będą z sobą współpracować wyroby Canona. A Tamron i Sigma będą firmami niszowymi i pomimo dobrej optyki (jak napisał mój przedmówca) nie będą nadążać z całą resztą. I chyba o to też canonowi chodzi.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Domyślnie

canon może i robi najlepsze obiektywy ale robi też obiektywy dla tłumu czyli wiadomo.. i w tym tłumie inni producenci nie raz przebijają go jakością i ceną ..
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zuczek Zobacz posta
    canon może i robi najlepsze obiektywy ale robi też obiektywy dla tłumu czyli wiadomo.. i w tym tłumie inni producenci nie raz przebijają go jakością i ceną ..
    Masz na myśli budżetowe lensy - co do przebicia ceną, to masz rację Co do jakości, to poproszę o jakieś przykłady

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Masz na myśli budżetowe lensy - co do przebicia ceną, to masz rację Co do jakości, to poproszę o jakieś przykłady
    Here u go - 10 MPx

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=31719477

Jak będę miał możliwość podpięcia to może skończę z tym lensem w torbie...
    the silence is deafening

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie odp

witam

Dawno mnie nie było . Widzę , że na forum nadal część ludzi praktykuje onanizm sprzętowy zamiast obiektyw przetestować w terenie pod kontem pasuje mi lub nie , jestem zadowolony lub nie. Właśnie wróciłem z kolejnej wyprawy po której powiedziałem sobie , że właśnie za takim obiektywem muszę się rozejrzeć . Ten kto chce jechać na wyprawy z 2 lub 3 obiektywami , do tego plecak główny i mały do aparatu i innych drobiazgów chyba nie wie o czym mówi .Do tego dochodzi jeszcze nie raz szybkie odkręcanie lub dokręcanie polara . Myślę , że z biegiem czasu te obiektywy będą jeszcze lepsze optycznie . Panowie więcej róbcie foty a mniej testy na cyferkach.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez net Zobacz posta
    ......... Widzę , że na forum nadal część ludzi praktykuje onanizm sprzętowy zamiast obiektyw przetestować w terenie pod kontem pasuje mi lub nie , jestem zadowolony lub nie........
    Zgadzam się z Tobą, że jakiś odsetek forumowiczów onanizuje się sprzętem (lub go też zaciekle krytykuje) nie mając nawet danego szkła lub body w ręce (nie mówiąc już o robieniu nim zdjęć). Ale taka specyfika jest nie tylko na tym forum więc wszystko jest OK - po prostu natura człowieka przemawia za takim postępowaniem. Są też tutaj inne postawy, ale nazwałbym je już różnorodnością charakterów.

Uprawnienia umieszczania postów