Pokaż wyniki od 1 do 10 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

Mieszany widok

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

wątek forever:-D
    W przyszłym tygodniu będę miał okazję porobić trochę D3, bo jak zawsze na początku sezonu chcę zmienić szprzęt, bo mam dosyć cholernego aefa w 5d - ostatnie dwa wesela iso 1600 i przysłona 1,8, masakra z AF w piątce...perspektywa całego sezonu z takimi problemami mnie przeraża...
    Dzieki FFS (forum ślubne ) znalazłem całkiem blisko gościa po fachu z D3 - chcę zrobić trochę NEFów - nie chodzi mi już o AF - ten jest na pewno dobry, chcę te pliki przemielić przez ACR 4... i zobaczyć co jestem w stanie uzyskać, mam do dyspozycji 85 1,4 Nikora, więc lepiej w ichsiejszym systemie się nie da...Mam zamiar również umówić się z posiadaczem 1D mark 3 (nie Ds) - mam nadzieję że wyjdą mi lepsze pliki z moimi elkami, niż z Nikona, bo żal by mi ich było...Kurde marzenie by robić reportaż na przysłonach 1,2-2,0 i mieć przynajmniej z 75% ostrych - ale takie rzeczy to tylko w Erze (mam telefon z ery, ale nie podają jaka jest przysłona w jego obiektywie)...
    CANON...

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kusy, wspominałeś o afie w 5d - rozumiem, że I. a miałeś styczność z II ? bo sam zastanawiałem się nad 5d mII, a 1d mIII. wybór wcale nie taki oczywisty jakby się wydawał.

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xpressive Zobacz posta
    Kusy, wspominałeś o afie w 5d - rozumiem, że I. a miałeś styczność z II ? bo sam zastanawiałem się nad 5d mII, a 1d mIII. wybór wcale nie taki oczywisty jakby się wydawał.
    Z 5d mk II miałem styczność, ale tylko na krótko, nie robiłem nim żadnego zlecenia, odniosłem wrażenie, że jest lepiej, szybciej (mówię o af), ale oczywiście tylko na centralnym, może pożyczę przed podjęciem oststecznej decyzji aby potestować, problem w tym że moi koledzy ślubniacy też pracują w łukendy
    Jednak z tego co słyszałem, w praktyce nie ma wielkiej poprawy....
    1DsII już dawno brałem pod uwagę, miałem na weselu, zawiodłem się na całej linii....mniejsza o guzikologię, ta na pewno jest do opanowania, przecież tyiace ludzi tym robią, ale ten wyświetlacz to porażka, mam nawyk sprawdzania zdjęcia za każdym razem, a w tym przypadku jest to mocno utrudnione, czy wręcz niemożliwe ze względu na jego wymiary rozdzielczość , a ja lubię wiedzieć że mam ostre, trafione zdjęcie. Aefem też nie byłem zachwycony - rozmieszczenie krzyżowych jest do bani i brak mikroregulacji (zwłaszcza na 50L, a wiem, że wiele osób ma problemy pogodzenia tego body z niektórymi stałkami) zaowocował dużą ilością nie trafionych fotek, przyczynił się do tego na pewno również mój brak umiejętności odpowiedniego ustawienia niektórych C.fn. i brak wprawy w posługiwaniem się samym aparatem.
    Na placu boju pozostały (puki co) D3 i 1Dmk3...myślę że po testach wyklaruje mi się nieco patrzenie))
    CANON...

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kusy Zobacz posta
    Kurde marzenie by robić reportaż na przysłonach 1,2-2,0 i mieć przynajmniej z 75% ostrych
    1ds mk2 i problemy z af masz z głowy.

Uprawnienia umieszczania postów