Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Zapytanie o kościół (Matki Bożej Królowej Aniołów na Bemowie)

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie Zapytanie o kościół (Matki Bożej Królowej Aniołów na Bemowie)

Koledzy i koleżanki, we wrześniu mam zlecenie ślubne właśnie w tym kościele. Na stronie parafii jest kilka zdjęć ale nie ma żadnych, żebym zobaczył jakie są warunki oświetleniowe w kościele. Znacie może to miejsce? Będę wdzięczny za jakiekolwiek info
    Łukasz Chyrek
    canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

Domyślnie

"Na stronie parafii jest kilka zdjęć ale nie ma żadnych, żebym zobaczył jakie są warunki oświetleniowe w kościele."
    - Ja pierd..ę ..... To co napisałeś to jakiś żart ??? Zanim Ci pojadę po bandzie - mam pytanie, czy potrafiłbyś opisać jak smakuje pizza, nigdy nie próbując jej ? Czy wiedziałbyś jak "smakuje" sex, bez spróbowania ? Może Tobie wystarczy ilustracja zjawiska ?

Twoje pytanie, pokazuje czarno na białym, że jesteś amatorem, i to leniwym amatorem. Jeśli masz zlecenie na zdjęcie w kościele w którym nigdy nie byłeś - to jedyną rzeczą jaką możesz zrobić (aby nie spierdzielć zdjęć) to zabrać się do tego kościoła ze sprzętem jaki zamierzasz użyć we Wrześniu, i wykonać próbne zdjęcia. Tylko tak poznasz "smak" wykonywania tam zdjęć i tylko tak przekonasz się czy warunki w tym kościele są trudne czy bardzo trudne. I może dzięki temu coś ciekawego przyjdzie Ci do głowy i będziesz to mógł zrealizawoać jeszcze przed ślubem (np. kupienie innego obiektywu). Na minutę przed ślubem - nic nie wymyślisz, zwłaszcza jak jesteś amatorem.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KubaZowsik Zobacz posta
    Jeśli masz zlecenie na zdjęcie w kościele w którym nigdy nie byłeś - to jedyną rzeczą jaką możesz zrobić (aby nie spierdzielć zdjęć) to zabrać się do tego kościoła ze sprzętem jaki zamierzasz użyć we Wrześniu, i wykonać próbne zdjęcia.
    A spojrzałeś skąd jest kolega? A może właśnie jest w Danii i trochę trudno mu podjechać do Warszawy przed ślubem sprawdzić kościół? A nawet i ze Słupska byłoby to dość kłopotliwe.
    Trochę wyrozumiałości a nie samo wyżywanie się .

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

dokładnie, a jesli ktos tam robił wystarczy podać konkretne przykłady ekspozycji i wszystko jasne

Domyślnie

Nie spojrzałem to fakt, ale oznaczenie "Dania" nie czyni z niego "Duńczyka" /ani Kwinty / podobnie jak trzymanie w ręku aparatu - nie czyni fotografem Tak czy owak - fotografia w kościele to trudna rzecz. Jechanie na żywioł z amatorskimi umiejętnościami ... to bardzo łatwa droga do unieszczęśliwienia niczego nie świadomej pary młodych
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    "dokładnie, a jesli ktos tam robił wystarczy podać konkretne przykłady ekspozycji i wszystko jasne"
    - Tja ... Przeca kościoły to nie prostopadłościany ... W jednym miejscu w kościele masz sufit 5 m, a w innym ciemny sufit i wyżej. I jak tu podać parametry ??? Iso 800, 1/160s ; F 2.8 ? Czy osobie niewtajemniczonej, cokolwiek to pomoże ?
    Ostatnio edytowane przez KubaZowsik ; 24-04-2009 o 21:47 Powód: Automerged Doublepost

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

- Tja ... Przeca kościoły to nie prostopadłościany ... W jednym miejscu w kościele masz sufit 5 m, a w innym ciemny sufit i wyżej. I jak tu podać parametry ??? Iso 800, 1/160s ; F 2.8 ? Czy osobie niewtajemniczonej, cokolwiek to pomoże ?
    Czyżbyś biegał po całym kościele i odbijał lampę od sufitu? Ciekawe... ja tam robię z 2-3 miejsc max . Ale pewnie też jestem amator . Proponuję dać spokój bo taka dyskusja nie prowadzi donikąd a wręcz trollowato wygląda - jakbyś chciał na siłę komuś dokopać .

Domyślnie

odbijam od sufitu, nie biegam po kościele tylko przemieszczam się

"Proponuję dać spokój bo taka dyskusja"
    - ok.

"wręcz trollowato wygląda - jakbyś chciał na siłę komuś dokopać"
    - etam ...

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

podobnie jak trzymanie w ręku aparatu - nie czyni fotografem
    no własnie: http://zowsik.com/wyswietl_obraz.php?id=2239&id_gal=106
    a byłem za zamknięciem pewnego dopiero co zamknietego wątku...
    lepiej koleś się nie wypowiadaj jeśli nie masz pojęcia.

a sprzęt...?? skąd wiesz, że gość nie wciągnął nosem...?? tak też może być z fotografowaniem. Nie mądrzyłbym się wiec tak skoro nie wiesz komu odpisujesz
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 24-04-2009 o 22:25

Domyślnie

marekb, masz bardzo ładne zdjęcia i ciekawą stronę, ale zwracanie się do mnie per "koleś" świadczy o Twojej prostackiej naturze. Bez odzewu.

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

marekb, masz bardzo ładne zdjęcia i ciekawą stronę, ale zwracanie się do mnie per "koleś" świadczy o Twojej prostackiej naturze. Bez odzewu.
    bo prostak jestem lecz nie zakompleksiony i nie sfrustrowany.EOT

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów