Strona 36 z 138 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686136 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogunow Zobacz posta
    No tak, tylko chodzi mi i o to że Proshow podczas kompilacji na DVD kompresuje dodany film tak że nie idzie tego oglądać. Gdyby jakość była taka jak po przkonwertowaniu MOV na jakies skompresowane AVI to byłbym happy, ale niestety podczas odtwarzania DVD ten właśnie urywek prezentacji gdzie jest dodany klip jest bardzo złej jakości.
    A to chodzi o DVD Video (9)?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar bogunow
    Miasto
    Łomża

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A to chodzi o DVD Video (9)?
    Robię projekt, potem Create Output wybieram DVD. Podczas odtwarzania stworzonego DVD jakość klipu umieszczonego w prezentacji jest bardzo kiepska, widać kwadratowe piksele, natomiast zdjęcia są OK.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Problem leży prawdopodobnie w sposobie w jaki ten Twój program konwertuje HD do Pal. Bo tu masz 1920x1080 30kl/s przerobić na 720x576 25kl/s z przeplotem (takie są wymogi DVD video). Pozostaje jeszcze "drobiazg" w postaci formatu panoramicznego, który w formacie DVD uzyskuje się przez zmianę rozmiaru piksela (PAR) albo przez zwykłe obcięcie (u góry i u dołu) formatu 4:3. Wydaje mi się, że żeby uzyskać dobry efekt trzeba użyć lepszego oprogramowania po stronie konwersji. Np. wspomnianego TMpega i poeksperymentować z ustawieniami. Bardzo dobrymi konwerterami mogą być też Adobe Premiere lub Adobe After Effects - o ile Cię na nie stać oczywiście :wink:.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 20-04-2009 o 17:30
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Program do obróbki zdjęć wypuścili więc tak samo mogą dać do obróbki filmów . Nie chodzi o klon PS-a.

BTW: karty pamięci dawali już dawno 8).
    Który program do obróbki? Ten drętwy DPP?
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Co prawda nie mam 5D marka II, ale z tym co napisal Kolekcjoner prawie w zupelnosci sie zgadzam, co prawda z doswiadczenia mowie o przerobce z kamerki FULL HD AVCHD, ale prawda jest taka, ze czym kolwiek probowalem taki pliczek przerobic to przerobka do DVD pozostawiala wiele do zyczenia, strata na jakosci byla bardzo duza, a probowalem ULEADEM, ADOBAMI i Pinnacle Studio 12, eksperymentowalem z roznymi ustawieniami i jesli jakosc wejsciowego filmiku byla super, to dvd z tego uzyskane.. kiepskie jak na moj gust, dlatego uzywam Pinnacle Studio 12, ktorego koszt jest naprawde niewielki, ale jest bardzo intuicyjny i mozna zrobic przyzwoite nagranie za pomoca niego, tylko jako format wyjsciowy uzywam AVCHD nagrany na DVD... odtwozysz to albo PS3, albo odtwarzaczem BR, albo na kompie, ktorego tez mozesz podlaczyc do TV
    Aparat mam i ja

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Który program do obróbki? Ten drętwy DPP?
    Wiesz możesz oczywiście dalej ironizować. Mnie chodzi o prosty program dla ludzi, którzy nie mają ochoty się doktoryzować z tematu, a uzyskać zadowalający efekt - choćby pokazać swoje osiągnięcia znajomym.
    Dokładnie taką rolę IMO spełnia DPP. Ktoś chce więcej - jest wybór. I tyle.
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie Wasia, dawaj naliwaj, papragramujem niemnoszka!

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=31674558

czyżby 300D deja vue w wydaniu video?
    the silence is deafening

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nikon przynajmniej oficjalnie powiedzial, ze pracuja nad udostepnieniem manualnej kontroli w juz wypuszczonych puszkach...

Panasonic wlasnie wypuszcza GH1... Kontrola nad wszystkim + AF...
    Pozdrawiam!

Domyślnie

nie ma sie czym przejmowac - jesli nie canon to ruscy sie tym zajma No chyba ze wowczas nieodwracalnie sie straci gwarancje po zainstalowaniu ruskiego firmware - tzn ze nawet po zainstalowaniu ruskiego i ponownym wgraniu np 1.07 - serwis dojdzie do tego, ze ruski FW byl instalowany i gwarancji nie beda honorowac. Albo tez jesli po zainstalowaniu ruskiego firmware aparat tak padnie, ze nie da sie nainstalowac canonowskiego.
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Nikon przynajmniej oficjalnie powiedzial, ze pracuja nad udostepnieniem manualnej kontroli w juz wypuszczonych puszkach...
    Co według zkruka ma 5D? Hint: jedna rzecz/liczba pojedyncza.

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Panasonic wlasnie wypuszcza GH1... Kontrola nad wszystkim + AF...
    W matrycy 17,3x13mm... bez TS-E, f/1.0, f/1.2, f/1.8, itp., itd...
    the silence is deafening

Strona 36 z 138 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686136 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów