Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 56

Wątek: [wobawy] Portrety lumenarte

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Prawda. Sygnaturka mi troszkę nie pasi - jakby nieostra była.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wobawy Zobacz posta
    Niestety jeśli ktoś czuje się "speszony" przed obiektywem, a bardzo chce mieć zdjęcia, może wyglądać nienaturalnie - to już kwestia gustu.
    Niestety Twoja modelka nie wygląda na speszoną. Wygląda na zmęczoną całym tym pozowaniem, jakby się zastanawiała 'kiedy to się wreszcie skończy', 'dlaczego to tyle trwa', 'przecież dzisiaj jestem źle ubrana' itp

Nigdy nie zdarzyło mi się spotkać takich min u osób którym bardzo zależy na zdjęciach (a są na początku speszone)...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Domyślnie

8.
    kolejne z cyklu zmuszanych
    "The most important piece of equipement in your bag is your attitude" Joe McNally

Coś już napisał
    Miasto
    WestSideWrzeszcz

Domyślnie

dokładnie...jakby chiała a nie mogła, albo ten typ tak ma, albo nie chce, albo Ty nie umiesz atmosfery wprowadzić. ale na ostatnim już lepiej z mimiką, przyjemne BW.
    You_Me_Kan`on

Domyślnie

Rozumiem, mam problemy z wprowadzaniem nastroju, "sygnaturka" jest do bani. Zakończmy rozważania na te tematy

Proszę o krytykę kompozycji, obróbki, tonacji, ogólnie techniki.

Pozdrawiam świątecznie
    "The most important piece of equipement in your bag is your attitude" Joe McNally

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Na ostatnim dramatu nie ma - Ona walczy, żeby się uśmiechnąć... Podoba mi się to!

Bywalec Awatar simon83
    Miasto
    Września

Domyślnie

Mimo miny zdjecie 7 podoba mi sie. Poprzednie z reszta rowniez. Mozesz zdradzic jakies szczegoly odnosnie obrobki, zarowno kolorystycznej, jak i b/w? IMHO wychodzi Ci to rewelacyjnie.
    Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
    Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog

Domyślnie

9.
    co do obróbki, używam głównie lightrooma do konwersji i kolorów (opracowany komplet presetów) a później wyostrzanie, blur i "winieta" w PSie. Blur to warstwa screena rozmytego blurem gaussian no i do tego maska odpowiednia. Winieta to z kolei warstwa dopasowania poziomów z odpowiednio ściemnionymi średniej i wysokiej wartości światłami plus oczywiście maska. Reszta jak wyostrzanie to już standard ale też z maską plus blurowanie ust i zabiegi kosmetyczne "łatką"

Coś w tym stylu Staram się wyciągać szczegóły z cieni. Ogólnie wg Joe'a McNally'ego skóra wygląda bardziej naturalniej gdy jest "ocieplona", to już kwestia gustu ale coś w tym jest.

Co do tej sygnaturki zrobiłem ją jako "brush" odznaczam przy tym zmiękczanie pędzla jednak przy wielkości ok 160px i tak jest mydło... Czy ma ktoś pomysł jak to zmienić? Przy większej wielkości problem znika.

Domyślnie

10. 11.
    Ćwiczeniowe zdjęcia... z pomocą McNally'ego i Stephany'ego jestem pod wrażeniem tych person ostatnio

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wobawy Zobacz posta
    Ćwiczeniowe zdjęcia... z pomocą McNally'ego i Stephany'ego jestem pod wrażeniem tych person ostatnio
    Też znam JoeMcNally, fotograf z nich zawodowy, twoje fotografie niestety tylko ćwiczeniowe, jak sam zauważyłeś...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów