Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 114

Wątek: Sklep fotograficzny we Wrocławiu

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez caveman Zobacz posta
    ...oczywiście że się dziwię, ponieważ transkacja kartą powinna byc przywilejem i alternatywą dla kupującego, a nie sprzedającego. U mnie "na wsi" w Jeleniej Górze w niejednym sklepie rowerowym ceny rowerów są o wiele większe niż obiektywów a można normalnie płacić kartą i nic nie doliczają!!
    Koniec OT
    Nie bierz pod uwage sklepu rowerowego czy spożywczego bo tam są całkiem inne marże na towary i troszke inaczej wygląda opłacanie terminala... to że nic nie doliczają to tylko na nie korzyść klienta, bo opłate za terminal ma już na sztywno wbite w cenę i pomimo że płaci gotówką sklep zarabia już dodatkowe pieniądze...
    Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
    http://noop.pl <-homesite

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja żadnego ze swoich obiektywów nie kupiłem we Wrocławiu. Głównym miejscem w którym się zaopatruje jest ebay i Hong Kong. Zero problemów i cła. Towar jest u mnie po 3-4 dniach.

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Możesz na PW wysłać jakieś szczegóły jeżeli chodzi o zakupy w hong kongu (co, gdzie, którędy)
    Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_drops Zobacz posta
    Nie bierz pod uwage sklepu rowerowego czy spożywczego bo tam są całkiem inne marże na towary i troszke inaczej wygląda opłacanie terminala... to że nic nie doliczają to tylko na nie korzyść klienta, bo opłate za terminal ma już na sztywno wbite w cenę i pomimo że płaci gotówką sklep zarabia już dodatkowe pieniądze...
    Nie mogę się z tobą zgodzić. Sklepy które mam na myśli mają identyczne ceny rowerów i sprzętu rowerowego jak w katalogu producenta. Czyli według Ciebie procent do ceny również dolicza marżę z tytułu płatności kartą? Nie sądzę...

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ech... nie chce mi się tłumaczyć tego mechanizmu - ale po krótce - oni chyba nie kupują rowerów po cenach z katalogów?

Więc jeżeli sprzedając rower za gotówkę mają 10% marży a na kartę tylko 6% (procenty przykładowe). A nie cieszyłbyś się gdybyś płacąc gotówką zapłacić 4% mniej ? Przy dużych zakupach czasami warto iść do bankomatu

Bywalec
    Miasto
    Wroclaw

Domyślnie

Polecam Piotra i http://www.apcom.pl/
    bez problemów kontakt, dowozi na miejsce, a i ceny ma niezłe
    trochę zabawek mam od niego,
    Ahha i 2lata gwarancji
    40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

foto-raj calkiem spoko, kupilem duzo sprzetu u nich. przewaznie zamawialem przez nich, no i da sie targowac troche
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelsz Zobacz posta
    Polecam Piotra i http://www.apcom.pl/
    Hmm, "wyborem" bym tego nie nazwał, ale może to po silnym wietrzeniu magazynów? - całe 4 "kity" Canona (w tym jeden porządny), ale ceny raczej ok. Może, tak jak mówisz, więcej można się z nim "dogadywać" i ściągać sprzęt na zamówienie, ale chyba nie o to chodzi w tym wątku - sklepów internetowych nie brakuje, czasem tylko wzbudzają niewielkie zaufanie??:

Ahha i 2lata gwarancji
    Na jakiej podstawie? - Canon PL daje nędzny 1 rok, reszta jest realizowana w innym serwisie (np. DE) z tytułu niezgodności towaru z umową, czy jak to tam uroczo się zowie. Tyczy się to jednak wyłącznie klientów indywidualnych a gdy bierzesz na firmę to ten drugi roczek odpada:-(
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Bywalec
    Miasto
    Wroclaw

Domyślnie

Sporo można dostać na zamówienie, sporo można pomacać- a na stronie nie wszystko jest pokazane.
    Gwarancja jest pisemna, ja nie narzekałem na zakupy u nich, tym bardziej , że płacisz przy odbiorze- nie ma ryzyka itd
    40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Zapomnijcie o półkach uginających się od towaru i dziesiątkach eLek do przebierania i wybierania. W aktualnej sytuacji nikt w Polsce nikt nie będzie zmawiał nic na zapas bo kalkulując że część się nie sprzeda zbyt szybko musiałby dowalić takie ceny, że nie sprzedało by się nic.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów