Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Canon w studio - problem z czasem synchronizacji

Mieszany widok

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cayco Zobacz posta
    chyrek - mam zewnętrzną ale niestety nie da się*w niej ustawić trybu manual

A mogłem poczytać o tym wcześniej...

Dzięki wszystkim za pomoc!
    albo lampa w tryb manual albo *. Jesli nie masz manuala w lampie to lepiej w ogole ja zdejmij z sanek. Naklej cos ciemnego na lampe wbudowana tak aby wydobywajacy sie blysk byl minimalny. Przyceluj ladnie w modelke, wyostrz, wcisnij * i poleci przedblysk. Potem juz mozesz normalnie robic fotki z pelna synchronizacja, bo lampa bedzie chodzila na jeden blysk. Dopoki oczywiscie nie zmienisz parametrow, czy to przyslony czy migawki.
    Łukasz Chyrek
    canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chyrek Zobacz posta
    Przyceluj ladnie w modelke, wyostrz, wcisnij * i poleci przedblysk. Potem juz mozesz normalnie robic fotki z pelna synchronizacja, bo lampa bedzie chodzila na jeden blysk. Dopoki oczywiscie nie zmienisz parametrow, czy to przyslony czy migawki.
    ? A dlaczego to niby ??? Za każdym razem będzie błyskała dwa razy bo FEL działa tylko na najbliższą ekspozycję (zresztą bez sensu by było gdyby było inaczej)....
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    ? A dlaczego to niby ??? Za każdym razem będzie błyskała dwa razy bo FEL działa tylko na najbliższą ekspozycję (zresztą bez sensu by było gdyby było inaczej)....
    to moze moja leciwa dziesiatka ma jakas wade, bo pamieta ekspozycje do momentu zmiany nastaw w aparacie... jutro sprawdze to z 50. Dawno juz tak nie robilem bo wyzwalam radiowo
    Łukasz Chyrek
    canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów