Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 114

Wątek: Sklep fotograficzny we Wrocławiu

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Uporządkujmy:
    Foto-Master na Odrzańskiej - sklep foto, który jest od dawna, stosunkowo dużo towaru na półkach, ceny różne, ale można się dogadywać. Prowadzą również Sigma ProCentrum.
    No1 w Arkadach - występują pod szyldem fotolabu, znajdującego się w tym samym lokalu co Foto-Master, nie wnikam na czym to polega, ale coraz więcej osób chwali sobie ten sklepik. Nie wiem jak jest teraz, początkowo prowadzili go dwaj panowie, sprzedający wcześniej w "Canonie" (czyli MJ Foto/AB Foto przy Widoku)
    Sklep "Nikona" - są dwa, jeden przy Dubois, drugi w Mongolii. Są to sieciowe sklepy AB Foto (wcześniej jak MJ Foto). Długie lata sklepy oznaczone były szyldem "Canon" (firma MJ Foto była największym detalicznym dystrybutorem sprzętu foto pochodzącego z Canon Polska) ale czasy się zmieniły. Nie są to sklepy przypisane do marki Nikon, Canona i Sony tez się tam kupi.
    Fotopajac - bez komentaża, każdy wie co to za sklepy, eLek tam raczej nie ma. No i sprzedawcy, istnieje duże prawdopodobieństwo że jeszce miesiąc wcześniej handlowali bielizną :-)
    MM, Saturn - sprzętu Canona raczej mało, ceny rzadko kiedy atrakcyjne
    Foto-Raj/FotoAkces - sklep internetowy, dość dobrze zaopatrzony, miewają różne rzeczy na stanie (filtry, statywy, szkła etc) ale reguły nie ma. Najpierw Grabiszyńska, potem fajny lokal na Wybrzeżu Wyspiańskiego, obecnie znów w "podziemiach" czyli w lokalu na Krakowskiej, do którego cięzko dojechać. Można odebrać osobiście i przetestować przed dokonaniem zapłaty ale nie jest to miejsce, do którego chodzi się pomacać. Patrząc po obecnej ofercie na stanie jest niewiele.
    Techmarket - typowy sklep internetowy, magazyn gdzie indziej niż biuro. Można zamówić i odebrać osobiście... i tyle. Miewają ciekawe ceny.

Podsumowując: jeśli pomacać, pooglądać, pozastanawiać się to do No1 lub Foto-Mastera, ale z zakupem w dobrej cenie może się już tam nie udać (choć ostatnimi czasy nie jest to regułą).
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

podsumowując we Wrocku ze sprzętem Canona jedna wielka bryndza...

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nie tylko we Wrocku. U nas są przynajmniej jakieś sklepy, w których stoi coś więcej niż 450D z KIT-em.

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Ostatnio w Foto-Master na Odrzańskiej mają coraz mniej canona a więcej sigmy. Ale o dziwo posiadają 5D mkII

Początki nałogu

Domyślnie

O ile dobrze pamiętam w uzupełnieniu MacGyvera to w Fotomastrze jest też komis używanego sprzętu można kupić taniej z rachunkiem komisowym, ew. wymienić.
    A co do fotoraju to mi nie chcieli przed zapłatą dać do sprawdzenia. Owszem biorę płacę i wtedy sobie testuję. No chyba, że są tam tzw. "swoi" i "reszta"

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darecky Zobacz posta
    O ile dobrze pamiętam w uzupełnieniu MacGyvera to w Fotomastrze jest też komis używanego sprzętu można kupić taniej z rachunkiem komisowym, ew. wymienić.
    Tyle że w komisie ceny są niezmiennie nieatrakcyjne, zwłaszcza na szkło.
    A co do fotoraju to mi nie chcieli przed zapłatą dać do sprawdzenia. Owszem biorę płacę i wtedy sobie testuję. No chyba, że są tam tzw. "swoi" i "reszta"
    Ostatni obiektyw kupiłem tam ponad dwa lata temu, może się zmieniło. Jak brałem w zeszłym roku statyw to najpierw wyciągnęli mi go z pudła.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez caveman Zobacz posta
    podsumowując we Wrocku ze sprzętem Canona jedna wielka bryndza...
    Hemm? W Warszawie wcale nie lepiej. Uogólniłbym to do całej Polski, jeśli chodzi o macalność sprzętu na miejscu.

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Nie tylko we Wrocku. U nas są przynajmniej jakieś sklepy, w których stoi coś więcej niż 450D z KIT-em.
    Hehe, no u mnie stoi jeszcze 40D - bo 450D dzisiaj poszło

Żeby nie było OT:
    wystarczy nawet popatrzeć na alledrogo gdzie jest najwięcej handlowców i można powiedzieć że nie jest to południowo-zachodnia polska

I ostatnio sobie pogadałem chwilę z Panem z saturna na temat canona i powiedział że zostały same resztki i narazie nie będzie dostaw bo Saturn/MM/i co tam jeszcze jest jedną firmą się pokłóciły z dystrybutorem (o jeżeli dobrze zrozumiałem) i negocjują coś narazie
    Ostatnio edytowane przez dj_drops ; 20-04-2009 o 18:43
    Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
    http://noop.pl <-homesite

donpedros
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Hemm? W Warszawie wcale nie lepiej. Uogólniłbym to do całej Polski, jeśli chodzi o macalność sprzętu na miejscu.
    Kilka dni temu gadałem z dosyć zorientowanym facetem z MM. Okazuje sie ze Canon Polska ma na 99% jakieś poważne problemy z magazynami i sprowadza dla Polski z Czech. Ja kupiłem swojego Canona w Fotojokerze jeszcze w przystepnej cenie 1999 z Kitem teraz to chyba 2300. W Media juz prawie nie kupi sie nic z Canona w sensie nowych lustrzanek. Jak dla mnie to parodia . No i kolejna "Pała" Wrocek miasto 700tyś brak autoryzowanego sklepu Canona. Ja "L" obiektyw za ponad 3 tyś wolałbym kupić w autoryzowanym sklepie a nie takim co sprzedaje mikser telewiozry i Bóg wie co jeszcze.

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Normalna sprawa, firmy oferujące transakcje bezgotówkowe mają chore prowizje - w skrajnych przypadkach nawet do 10%. Dziwisz się że sklepy, mając marże na poziomie 10-15%, bronią się jak mogą przed tego typu forma płatności?
    Drogi Wojkij...
    ...oczywiście że się dziwię, ponieważ transkacja kartą powinna byc przywilejem i alternatywą dla kupującego, a nie sprzedającego. U mnie "na wsi" w Jeleniej Górze w niejednym sklepie rowerowym ceny rowerów są o wiele większe niż obiektywów a można normalnie płacić kartą i nic nie doliczają!!
    Koniec OT

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów