Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Domke F2 - prośba o informacje

Zablokowany

Domyślnie

Ta z allegro jest fajna. Sam bym brał, ale mekko mam R1X, która jest identyczna, a ciut większa. Włożę w nią całą stopkę, a f2 byłoby różnie. Gość zapowiada, że czeka do końca aukcji.
    Ostatnio edytowane przez himi ; 15-04-2009 o 08:18

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Ja tak patrze i nie wiem czy zmieszcze cala stopke - oba body zgripowane plus szkla i lampa :/ a domke F1X troche droga jest. Powiedz mi czy ta mekko jest tez taka fajna materialowa i tak fajnie przylega ? Do mam lowepro i denerwuja mnie sztywne torby
    Ostatnio edytowane przez Voith ; 19-04-2009 o 10:07
    Mniej sprzętu, więcej talentu.

Zablokowany

Domyślnie

Kolega ma F1X, moja R1x nie różni się praktycznie niczym, jest minimalnie mniejsza. Dwóch puszek nie wsadzisz do F2, na pewno nie z zapiętymi już szkłami. Materiałowo mekko nie odbiega od domke. Za parę lat przekonam się o wytrzymałości materiałów. Torba dobrze się układa, jest plastyczna i pojemna.

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Kolega ma F1X, moja R1x nie różni się praktycznie niczym, jest minimalnie mniejsza. Dwóch puszek nie wsadzisz do F2, na pewno nie z zapiętymi już szkłami. Materiałowo mekko nie odbiega od domke. Za parę lat przekonam się o wytrzymałości materiałów. Torba dobrze się układa, jest plastyczna i pojemna.
    Dlatego chyba mekko kupie bo domke F1X troche droga - chodzi mi o to zeby miec 2 body gotowe do robienia zdjec bo bede robil na przemian.
    Mniej sprzętu, więcej talentu.

Zablokowany

Domyślnie

Widziałeś moje zdjęcia z puszkami wsadzonymi w R1X?
    http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=136
    siedzą dwie i jeszcze wcisnę 70-200 razem z 35mm i lampę w kieszeń. Ale waga jest poważna....

Coś już napisał

Domyślnie

ciekawy link o pakowności domke f-2
    http://translate.google.pl/translate...N%26start%3D20

Zablokowany

Domyślnie

Są same opisy,czy zdjęcia też, nie otwierają mi się - jeśli są.

Zablokowany

Domyślnie

Zrezygnowałem ostatecznie z zakupu Domke F2. W moją mekko R1X wsadzę jednak nieco więcej. To nieco to np. dwa korpusy za zapiętymi szkłami i jeszcze 70-200. O takim układzie w F2 mogę zapomnieć. Mekko nie jest dużo większa zewnętrznie od F2, a bardziej pakowna. Jest jednak mniejsza od domke F1X, na której była wzorowana.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez margo7355 Zobacz posta
    ciekawy link o pakowności domke f-2
    http://translate.google.pl/translate...N%26start%3D20
    One są niesamowicie pakowne. Jednak weź pod uwagę, że wpakowanie body do komory bocznej (tutaj jedynka nawet wlazła) jest dość ryzykowne - uderzenia. Poza tym gość ma duży zestaw insertów, które kosztują (trzeba je kupić dodatkowo - w zestawie masz jeden) tyle co torba!.

Ja właśnie kupiłem model F6. Mam nadzieję się w niego zmieścić z moją stopką, ale musiałem za 120 pln dokupić insert na dwa szkła (w miejsce tego z 4komorowego). Coś za coś.

Zablokowany

Domyślnie

Do F6 dołącza właśnie F2. Potrzebowałem czegoś nieco większego od F6 - jako drugiej torby. Jutro będzie u mnie. Wrzucę jakieś porównania ze zdjęciami. W F6 mieszczę na dziś: 1ds ze szkłem (35L) obok w insercie 17-40, 70-200 i 580 EX. Nosi się to lekko i wygodnie. Zadziwiająco wygodnie. Zobaczę jak będzie z F2.
    Już nie lubię wielkich toreb

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów